Doua gropi de gunoi in care s-au investit 64 de milioane de euro nu pot fi folosite

Doua gropi de gunoi in care s-au investit 64 de milioane de euro nu pot fi folosite

La data de 11 aprilie 2011, Consiliul Judetean Suceava a semnat un contract de finantare prin Programul Operational Sectorial - Mediu, Axa prioritara 2, prin care se angaja sa construiasca doua depozite ecologice, respectiv centrul de management Moara, ce cuprinde pe langa depozit si o statie de sortare si Pojorata, cinci statii de transfer, un sistem de colectare selectiva a deseurilor pentru fiecare localitate, precum si inchiderea depozitelor urbane neconforme existene. La Groapa de gunoi de la Moara nu a fost gasit un operator Licitatia privind desemnarea unui operator al Depozitului ecologic de deseuri de la Vorniceni - Moara va fi reluata conform celor de la Consiliul Judetean Suceava.

acum 37 luni (9 Oct 2016)

La data de 11 aprilie 2011, Consiliul Judetean Suceava a semnat un contract de finantare prin Programul Operational Sectorial - Mediu, Axa prioritara 2, prin care se angaja sa construiasca doua depozite ecologice, respectiv centrul de management Moara, ce cuprinde pe langa depozit si o statie de sortare si Pojorata, cinci statii de transfer, un sistem de colectare selectiva a deseurilor pentru fiecare localitate, precum si inchiderea depozitelor urbane neconforme existene. Proiectul in valoare de 64.032.524 de euro avea o durata de implementare de 56 de luni. In luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul inaintat de localnici din Valea Putnei si Mestecanis, anuland Hotararea nr.64 emisa la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorata, prin care noua hectare de teren au ajuns in posesia Consiliului Judetean Suceava. Taman pe acest teren, s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecanis, un proiect blamat inca de la inceput.

Cum decizia magistratilor clujeni este definitiva, se poate concluziona ca depozitul ecologic de deseuri de pe Mestecanis a fost construit ilegal, dupa ce CJ Suceava a proiectat o groapa de gunoi pe un teren ce nu este al sau.

Chiar si asa, in urma cu aproape o luna de zile, Consiliul Local al comunei sucevene Pojorata a adoptat o noua hotararea privind transferul terenului de pe raza localitatii, pe care se afla depozitul ecologic construit cu fonduri europene, in posesia Consiliului Judetean Suceava.

Locuitorii din Pojorata, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim, vor actiona din nou in instanta hotararea de Consiliu Local prin care cele noua hectare de teren pe care a fost construita groapa de gunoi de la Pojorata au fost transferate in posesia Consiliului Judetean Suceava.

La Groapa de gunoi de la Moara nu a fost gasit un operator

Licitatia privind desemnarea unui operator al Depozitului ecologic de deseur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro