Doua eleve din Petrosani vor avea media la purtare scazuta la sase, dupa ce au transmis pe Facebook o ora de istorie, in care profesorul a predat trecutul familiei Iacob-Ridzi

Doua fete de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Petrosani vor avea media sase la purtare si vor fi mutate intr-o clasa paralela, dupa ce au postat pe Facebook o filmare in care profesorul de istorie le vorbea elevilor la ora despre trecutul familiei Iacob-Ridzi, a decis consiliul profesoral al institutiei de invatamant, potrivit Mediafax. Directorul liceului in care a avut loc incidental devenit public prin intermediul transmisiunii efectuate de eleve spune ca analiza efectuata de profesorii de la clasa si de intregul grup profesoral al unitatii de invatamant s-a soldat cu doua sanctiuni paralele.

acum 65 luni (11 Apr 2017)

Doua fete de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Petrosani vor avea media sase la purtare si vor fi mutate intr-o clasa paralela, dupa ce au postat pe Facebook o filmare in care profesorul de istorie le vorbea elevilor la ora despre trecutul familiei Iacob-Ridzi, a decis consiliul profesoral al institutiei de invatamant, potrivit Mediafax.

Directorul liceului in care a avut loc incidental devenit public prin intermediul transmisiunii efectuate de eleve spune ca analiza efectuata de profesorii de la clasa si de intregul grup profesoral al unitatii de invatamant s-a soldat cu doua sanctiuni paralele.

Si cadrul didactic este vizat de o ancheta, in acest caz. Comisia care cerceteaza activitatea profesorului de istorie Valentin Stoica a extins verificarile la toate clasele la care cadrul didactic preda. Astfel, elevii au fost chestionati printr-un formular intocmit de comisia de cercetare disciplinara.

"Comisia de ancheta va veni cu o propunere, iar Consiliul de Administratie va fi cel care va lua decizia finala", a mai spus Camelia Paraschiv.

In urma cu cateva saptamani, o ora de istorie a profesorului Valentin Stoica a fost transmisa live pe contul de Facebook al unei eleve. Fata si colega ei de banca dialogau cu mediul virtual in timp ce cadrul didactic preda o lectie de istorie in care, la un capitol legat de "Stat si puterea lui legislativa si executiva", a exemplificat cu pasaje din istoria contemporana, pasaje care vizau familia primarului din Petrosani, TIberiu Iacob-Ridzi, si a sotiei lui, fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob- Ridzi. "Cand bagi mana pana aici in bani, nu te gandesti ca ai copii mici acasa (...) Cand stii ca ai copil mic acasa te apuci sa faci tampenii si umbli cu bani publici si furi din bani ca sa te aresteze astia...

Profesorul a continuat explicandu-le elevilor cum fostul deputat de Hunedoara, dar si ministru al Tineretului si Sportului, provine dintr-o familie "dest... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro