Doua cesti de cafea pe zi curata ficatul. Ce efect au zaharul si sarea

Doua cesti de cafea pe zi curata ficatul. Ce efect au zaharul si sarea

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, printre care si catechine, despre care se considera ca au un rol in preventia diferitelor forme de cancer, inclusiv in cel de ficat. Daca vrem sa protejam in acelasi timp si inima si ficatul ne putem folosi de ierburi si condimente adaugate in mancare.

acum 55 luni (19 Feb 2017)

Ce putem face pentru a ajuta ficatul sa ne pastreze sanatosi?

Cei care nu pot incepe ziua fara cafea se vor bucura sa auda ca aceasta bautura are un efect pozitiv si asupra ficatului. Studiile arata ca 2-3 cesti de cafea pe zi pot proteja ficatul deteriorat de efectele alcoolului si a dietei nesanatoase. Unele cercetari merg chiar mai departe subliniind ca in acest fel se reduce chiar riscul de cancer de ficat. Supradoza de zahar duce la acumularea de grasime la nivelul acestui organ care nu mai functioneaza cum trebuie.

Cat priveste sarea, studiile arata ca o cantitate prea mare de sodiu in organism fibrozeaza ficatul, primul pas catre leziuni, potrivit webmd.com. O alta recomandare este inlaturarea solnitei de la masa.

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, printre care si catechine, despre care se considera ca au un rol in preventia diferitelor forme de cancer, inclusiv in cel de ficat. Cantitatea de catechine este mai mare daca ceaiul este consumat fierbinte.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru ficat este sa bem apa.

Daca vrem sa protejam in acelasi timp si inima si ficatul ne putem folosi de ierburi si condimente adaugate in mancare. Sunt surse bune de polifenoli, plus ca mai taiem din cantitatea de sare din mancare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro