Dosarul "Rompetrol". Curtea de Apel Bucuresti este asteptata sa pronunte astazi o decizie definitiva in acest caz

Dosarul

Florin Aldea a fost acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, de complicitate la savarsirea infractiunii de spalare de bani si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat. Cerasela Elena Rus a fost judecata pentru complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de sprijinirea sub orice forma a unui grup infractional, iar Claudiu Simulescu pentru complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat. Pantis, are deja pe lista 7 ani de inchisoare Sorin Pantis se afla deja la inchisoare dupa ce, in dosarul ICA a fost gasit vinovat de complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mai multe stiri pe aceeasi tema: Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a fost audiat la Curtea de Apel in dosarul Rompetrol Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a fost audiat marti, in calitate de martor, la Curtea de Apel (CAB) Bucuresti, in dosarul Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, printre altele, de spalare de bani si delapidare.

acum 107 luni (7 Oct 2014)

UPDATE Sorin Rosca Stanescu a fost dus de la Politia Ilfov la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile in perioada de carantina. De asemenea, si ceilalti condamnati au fost dusi la Rahova. Oamenii legii au precizat ca au vorbit cu Stanescu care le-a transmis ca este in Capitala si ca se va preda la sediul Inspectoratului de Politiei al Judetului Ilfov. Insa inainte de asta, Rosca a postat pe blogul personal, un mesaj in care spune ca si-a facut bagajele si ca se pregateste "de drum". In ceea ce ma priveste, am fost cercetat penal pentru "informatii privilegiate", de care as fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de actiuni Rompetrol. Atunci, am achizitionat actiuni nu la 80 de lei, pretul de la lansare, ci mult mai tarziu, la 120 lei, numarandu-ma printre cele cateva mii de persoane care au cumparat. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instantei sa constate ca faptele s-au prescris.

UPDATE Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis marti apelul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Astfel, instanta l-a condamnat pe Sorin Pantis, fostul ministru al Comunicatiilor, la 2 ani de inchisoare cu executare la care s-a adaugat un spor de pedeapsa de opt luni. Acesta se afla deja in inchisoare dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat, pe 8 august 2014, la 7 ani de inchisoare in dosarul "ICA".

Sorin Rosca Stanescu (65 de ani) a primit 2 ani de inchisoare cu executare la care se adauga un spor de patru luni de inchisoare. Alexandru Bucsa (fost vicepresedinte The Rompetrol Group Olanda) a fost condamnat de magistrati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta l-a condamnat pe acesta la 4 ani de inchisoare cu suspendare, la care a adaugat 2 ani spor de pedeapsa. Petrica Grama (fost director al Directiei Generale a Bugetului de Stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice) a primit doi ani si patru luni de inchisoare cu executare. F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro