Dosarul retrocedarilor ilegale: Dan Constantin Bengescu si Alice Draghici - arestati preventiv, iar Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru - arest la domiciliu

Dosarul retrocedarilor ilegale: Dan Constantin Bengescu si Alice Draghici - arestati preventiv, iar Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru - arest la domiciliu

Cei doi judecatori din Covasna care vor ajunge astazi in fata magistratilor sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, dupa ce au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna, care a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, situate in judetul BAcau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Romsilva. Nume grele in dosar De asemenea, sunt urmariti penal Aurel Olari, suspectat de aderarea la un grup infractional organizat si trafic de influenta, Ioan Gheorghe Varga, suspectat de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, Andrei Poteaca, pe care anchetatorii il suspecteaza de aderare la un grup infractional organizat si trafic de influenta, si Alina Carmen Ciocoiu, suspectata de complicitate la cumparare de influenta.

acum 114 luni (17 Oct 2014)

UPDATE Magistratii Curtii Supreme au respins cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a judecatorilor Andra Ordog si Gabriel Uta si au stabilit ca acestia pot fi cercetati sub contol judiciar.

Dan Costin Bengescu este urmarit penal pentru trafic de influenta, dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat, iar Iosif Kadas este cercetat pentu constituirea unui unui grup infractional organizat si pentru trei infractiuni de cumparare de influenta.

Cei doi judecatori din Covasna care vor ajunge astazi in fata magistratilor sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, dupa ce au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna, care a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier si de teren agricol, situate in judetul BAcau, in favoarea unei persoane si in defavoarea Romsilva. In acelasi dosar este urmarit penal si Paltin Gheorghe Sturdza, care isi atribuie calitatea de mostenitor al "Domeniilor Ghica" si este beneficiarul celor peste 43.000 de hectare, acesta fiind suspectat de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta.

Nume grele in dosar

De asemenea, sunt urmariti penal Aurel Olari, suspectat de aderarea la un grup infractional organizat si trafic de influenta, Ioan Gheorghe Varga, suspectat de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, Andrei Poteaca, pe care anchetatorii il suspecteaza de aderare la un grup infractional organizat si trafic de influenta, si Alina Carmen Ciocoiu, suspectata de complicitate la cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor, in 17 aprilie 2012, in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea avocatului Ioan Adam, in pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro