Dosarul "Retrocedari ilegale". Viorel Hrebenciuc, in arest la domiciliu. Decizia este definitiva

Dosarul

Curtea Suprema a respins contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a mentinut decizia de pe 18 martie prin care judecatorul de drepturi si libertati de la aceeasi instanta a schimbat masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc. Chiuariu i-ar fi cerut lui Paltin Sturdza 3 milioane de euro Pe 15 ianuarie, procurorii au extins urmarirea penala in cazul lui Tudor Chiurariu, acuzandu-l ca i-a cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza, pentru a obtine pentru acesta din urma, prin traficarea influentei asupra unor functionari din judetul Bacau, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de padure.

acum 91 luni (20 Mar 2015)

Curtea Suprema a respins contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a mentinut decizia de pe 18 martie prin care judecatorul de drepturi si libertati de la aceeasi instanta a schimbat masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD a spus ca in cele aproape cinci luni de cand este in arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: "A fost o experienta la mai mule penitenciare, printre care si Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea", potrivit Mediafax. Fostul deputat PSD a sustinut ca in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri in care a fost arestat preventiv nu exista niciun prejudiciu pentru statul romnan. "Ati vorbit in permanenta despre un dosar in care exista un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat in arestul Politiei Judetene Brasov de pe 29 octombrie 2014 si pana in luna februarie a acestui an, cand a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova. Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu dupa ce instanta suprema a decis definitiv, vineri, sa inlocuiasca masura preventiva luata in cazul fostului deputat, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane.

Ce acuzatii aduc procurorii in dosarul "Retrocedarilor ilegale" Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro