Dosarul Referendumul. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, ajunge luni in fata instantei

UPDATE ora 17.00 Livia Stanciu a anuntat ca se admit in totalitate probele solicitate de DNA si de Liviu Dragnea ca fiind relevante cauzei. Cum au motivat magistratii decizia din prima instanta Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 15 mai, de judecatorii de la Curtea Suprema, la un an de inchisoare cu suspendare pentru pentru ca ar fi coordonat fraudarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 29 iulie 2012. "In drept, fapta inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu, care, cu ocazia campaniei electorale pentru demiterea presedintelui, pe care o coordona, precum si in ziua votului, si-a exercitat influenta si autoritatea provenind din functia de conducere detinuta in cadrul PSD, in scopul de a obtine succesul demersului electoral (validarea referendumului) prin utilizarea de mijloace interzise de lege (solicitarea adresata reprezentantilor PSD din teritoriu de a organiza, in ziua votului, tombole si concursuri cu premii conditionate de dovada prezentarii alegatorilor la vot, solicitarea adresata reprezentantilor PSD din sectiile de votare de a intocmi liste cu numele si adresele persoanelor care nu participasera la vot, pentru ca pe baza acestora militantii de partid sa se deplaseze la domiciliile lor si sa-i determine sa participe la referendum), intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.

acum 62 luni (23 Nov 2015)

UPDATE ora 17.00 Livia Stanciu a anuntat ca se admit in totalitate probele solicitate de DNA si de Liviu Dragnea ca fiind relevante cauzei. Instanta Suprema a admis si alte solicitari de probe - audieri de martori, depunerea de diferite inscrisuri.

De asemenea, martorii au termen pana pe 7 decembrie pentru a depune adrese, pentru a putea fi audiati, la un termen din ianuarie 2016.

UPDATE ora 16.56 Livia Stanciu a anuntat ca va suspenda sedinta timp de zece minute, pentru a se pronunta pe cererile de probatoriu.

UPDATE ora 16.25 DNA cere audierea mai multor martori, membri ai unor sectii de votare si persoane care nu au votat, dar care apar pe listele electorale ca si-au exercitat acest drept.

,

Avocatul lui Liviu Dragnea este de acord cu audierea celor trei persoane din Alexandria, care au fost audiate si la DNA.

Avocatii celorlalti inculpati cer depunerea unor inscrisuri in circumstantiere sau audieri de martori.

UPDATE ora 16.00 Livia Stanciu arata ca la urmatorul termen vor fi audiati mai multi inculpati care vor sa faca declaratii in cauza.

UPDATE ora 14.45 Declaratia lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: "Imi mentin declaratiile date in aceasta cauza si in care am facut precizari la aspecte care sunt relevante. Precizez ca nu ma fac vinovat de acuzatiile care mi-au fost aduse in prezenta cauza de catre Parchet, nu recunosc faptele retinute in sarcina mea". Despre adresa privind organizarea unor tombole electorale el arata ca ar fi aflat abia a doua zi, dupa ce a fost trimisa, din registrul de intrari-iesiri. Asa ca a cerut sa fie trimisa o adresa de anulare a adresei initiale prin care se solicita organizarea acelei tombole.

Liviu Dragnea: "Despre eventuala sanctionare a celor din secretariatul general al PSD, cu privite la faptul ca s-a trimis adresa privind organizarea to... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro