Dosarul "Referendumul". Curtea Suprema continua si marti audierea martorilor din acest caz

Dosarul

La termenul de luni, instanta a decis sa continue si astazi audierea martorilor, urmand ca pe 6 si pe 11 martie sa fie audiati martorii propusi de avocati, printre care se afla si premierul Victor, propus de avocatul lui Liviu Dragnea. "Infractiunile retinute in sarcina persoanelor implicate in desfasurarea procesului de votare - presedinti si membri ai sectiilor de votare - au constat in principal in aceea ca ei si-au incalcat atributiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, inlesnind falsificarea listelor electorale (atat liste permanente cat si liste suplimentare), prin adaugarea de persoane care nu au facut cerere de vot cu urna mobila, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau in Romania la data referendumului, prin contrafacerea materiala a semnaturilor acestora si introducerea in urne a unui numar de voturi corespunzator semnaturilor falsificate.

acum 111 luni (24 Feb 2015)

La termenul de luni, instanta a decis sa continue si astazi audierea martorilor, urmand ca pe 6 si pe 11 martie sa fie audiati martorii propusi de avocati, printre care se afla si premierul Victor, propus de avocatul lui Liviu Dragnea. La termenul de ieri a dat declaratii presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care a declarat ca nu crede ca Liviu Dragnea a facut ceva ilegal, acest dosar fiind unul politic care este "o jignire la adresa magistratilor din Romania", iar Dragnea nu este vinovat de nimic. Victor Ponta va fi audiat in dosarul "Referendumul"

La un termen anterior, avocatul lui Liviu Dragnea a cerut magistratilor ca premierul Victor Ponta sa fie audiat in calitate de martor, alaturi de alti 18 coordonatori judeteni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, ca va merge "cu toata inima" la Inalta Curte, ca martor in dosarul "Referendumul", el aratand ca stie foarte bine ce s-a intamplat in 2012 si ca nu a existat "nicio lovitura de stat si nicio frauda". Am inteles ca avocatul domnului Dragnea ma va instiinta si pe mine, pentru ca sunt martorii ceruti de catre avocatul apararii si atunci avocatul apararii s-a angajat in fata instantei ca ne anunta", a spus Ponta.

"Imediat ce ma anunta, ma duc cu toata inima pentru ca stiu foarte bine ce s-a intamplat atunci si stiu foarte bine ca nu a fost nicio lovitura de stat, ca nu a fost nicio frauda, ca daca era nu-l mai votam pe domnul Hellvig la SRI , ce naiba.", a spus Ponta. Liviu Dragnea, trimis in judecata in 2013 Pe 7 octombrie 2013, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata alaturi de alte 74 de persoane, primul termen din dosarul "Referendumul" avand loc pe 15 noiembrie 2013. Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro