Dosarul parintilor "martori ai lui Iehova" care au refuzat transfuzia pentru fiica lor a fost clasat

Dosarul parintilor

"In cauza s-a efectuat urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de omor si ucidere din culpa, iar in urma cercetarilor s-a dispus clasarea cauzei, retinandu-se, referitor la infractiunea de omor, ca fapta nu exista, iar referitor la infractiunea de ucidere din culpa, ca fapta nu este prevazuta de legea penala, respectiv decesul victimei nu a fost cauzat din culpa vreunei persoane", au explicat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava. Explicatia: procedurile medicale ar fi impotriva religiei Moartea unei tinere in numele religiei consterneaza comunitatea locala: "Eu mi-as da viata sa-mi vad copilul sanatos" Dosar penal pentru omor intocmit de procurorii suceveni in cazul tinerei care a murit din cauza ca parintii nu au permis sa i se faca transfuzii de sange Tanara ce se zbatea intre viata si moarte din cauza parintilor care nu permiteau sa i se faca transfuzii de sange a murit la spital De ce martorii lui Iehova nu permit transfuzia de sange?

acum 73 luni (27 Feb 2017)

Procurorii suceveni au luat decizia de a clasa dosarul in care erau facute cercetari in cazul tinerei de 19 ani ce a decedat dupa ce parintii ei le-au interzis medicilor sa-i efectueze transfuzii de sange. Anchetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce medicii legisti au stabilit ca fata ar fi murit oricum, practic ea fiind condamnata la moarte inca din momentul in care masina sa a fost lovita de tren.

"In cauza s-a efectuat urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de omor si ucidere din culpa, iar in urma cercetarilor s-a dispus clasarea cauzei, retinandu-se, referitor la infractiunea de omor, ca fapta nu exista, iar referitor la infractiunea de ucidere din culpa, ca fapta nu este prevazuta de legea penala, respectiv decesul victimei nu a fost cauzat din culpa vreunei persoane", au explicat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava.

La data de 13 noiembrie 2015, procurorii suceveni s-au autosesizat in cazul tinerei din comuna suceveana Dragoiesti, care a murit dupa ce familia a refuzat sa-i fie facuta transfuzii de sange. Astfel, acestia au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de omor, existand suspiciuni cu privire la imprejurarile in care Georgiana Curca a incetat din viata la data de 12 noiembrie 2015.

Trebuie precizat faptul ca, in momentul in care tanara a implinit varsta de 19 ani, aceasta a semnat pe propria raspundere o declaratie prin care mentiona ca in cazul in care se va pune problema unei transfuzii de sange in cazul unui accident, ea refuza aceasta procedura.

Tanara, din localitatea Dragoiesti, care se zbatea intre viata si moarte la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Suceava, din cauza ca familia a refuzat transfuzia de sange din motive religioase a decedat la unitatea medicala sucevena. Georgiana Curca a ajuns in soc hemoragic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro