Dosarul "Mita la PSD": Ioan Niculae NU scapa de arest

Ioan Niculae rămane in continuare in arest, după ce Judecătoria Găiești a respins, luni, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri, in dosarul "Mită la PSD", relatează Agerpres. Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu incălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți in campania electorală prezidențială desfășurată la sfarșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

acum 59 luni (31 Aug 2015)

Ioan Niculae rămane in continuare in arest, după ce Judecătoria Găiești a respins, luni, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri, in dosarul "Mită la PSD", relatează Agerpres.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni inchisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani inchisoare cu executare, in dosarul "Mită la PSD".

Citește și: Dosarul "Mită la PSD": Omul de afaceri Ioan Niculae află, luni, dacă scapă de arest

Procurorii anticorupție i-au trimis in judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere intr-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu incălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți in campania electorală prezidențială desfășurată la sfarșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro