Dosarul Mineriadei: "Cele 3 zile au intors tara in stalinismul cel mai crunt pentru care nu au platit niciodata nici Ion Iliescu, nici Petre Roman"
Si ca ar fi inca si mai bine daca am afla adevarul nu doar despre ceea ce s-a petrecut in Valea Jiului inainte de 13 iunie, ci din ianuarie 1990 pana prin 1997-1998, cum au supravietuit si au prosperat acolo nu numai fostii securisti infiltrati printre mineri indata dupa revoltele din vara anului 1977, ci si sereistii trimisi anume de regimul Iliescu-Roman-Magureanu. Ca si adevarul despre intreg anul 1990 si despre tot intervalul 1990-1996 in decursul caruia Ion Iliescu si oamenii sai au dezlantuit in Romania nu numai violenta, ci si intrigi invrajbitoare, calomnii, instigari la ura, ura de clasa si ura interetnica (sa ne amintim si de tragicele evenimente din martie 1990 de la Targu Mures) ce au afectat toate nivelurile societatii.
>
E vorba despre indeplinirea unei obligatii formulata ca atare de Curtea Europeana a Drepturilor Omului intr-o decizie din data de 17 septembrie 2014.
Sigur, s-ar putea spune foarte usor ca, la urma urmei, nu are chiar atat de mare importanta faptul ca redeschiderea unuia dintre cele mai tulburi dosare si cercetarea catorva dintre cele mai negre evenimente din istoria Romaniei postdecembriste se face sub presiune externa. Ca important e ca mai avem o sansa de a afla adevarul despre cele trei zile ce au zguduit tara si au intors-o in stalinismul cel mai crunt, trimitand-o pentru multi ani intr-o stare de izolare pentru care nu au platit niciodata nici dl. Si ca ar fi inca si mai bine daca am afla adevarul nu doar despre ceea ce s-a petrecut in Valea Jiului inainte de 13 iunie, ci din ianuarie 1990 pana prin 1997-1998, cum au supravietuit si au prosperat acolo nu numai fostii securisti infiltrati printre mineri indata dupa revoltele din vara anului 1977, ci si sereistii trimisi anume de regimul Iliescu-Roman-Magureanu. Ca si adevarul despre intreg anul 1990 si despre tot intervalul 1990-1996 in decursul caruia Ion Iliescu si oamenii sai au dezlantuit in Romania nu numai violenta, ci si intrigi invrajbitoare, calomnii, instigari la ura, ura de clasa si ura interetnica (sa ne amintim si de tragicele evenimente din martie 1990 de la Targu Mures) ce au afectat toate nivelurile societatii.
A fost vorba, de fapt, despre o serie intreaga de evenimente ce s-au declansat inca din seara de 22 decembrie 1989 si care s-au prelungit ori si-au aflat originea in reintronarea principiului conspirativitatii in politica romaneasca. Evenimente care din ianuarie 1989 si pana in iunie 1990 s-au chemat transformarea FSN in partid politic, decizia acestuia de a participa la alegeri, seria de mineriade incepute cu cea din 28 ianuarie despre care mai zilele trecute l-am vazut si auzit vorbind cu nesimtita seninatate pe dl. Iliescu, evolutiile devastatoare din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro