Dosarul Microsoft: Procurorii pun SECHESTRU pe bunurile lui Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae

Citeste si: Dosarul Microsoft: Blaga, denuntat de Cocos Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

acum 68 luni (27 Feb 2015)

Procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand oamenilor de afaceri Dorin Cocos, Dumitru Nicolae, primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan si fostului ministru Gabriel Sandu, in dosarul Microsoft, conform surselor Rl.

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan si Nicolae Dumitru sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita in forma continuata si spalare de bani.

Citeste si: Dosarul Microsoft: Blaga, denuntat de Cocos

Potrivit anchetatorilor, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Citeste si: Surse: Dorin Cocos si fiul sau, Alin, si-ar fi recunoscut faptele de care sunt acuzati in dosarul Bica 2

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro