Dosarul "Microsoft". Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, audiat la DNA

Dosarul

Astfel, procurorii verifica modul in care au fost inchiriate 179.259 de licente pentru pachete de tip ProDesktop si 6.828 de licente pentru sisteme de operare Windows Server, cu luarea in calcul a tuturor statiilor de lucru si a serverelor achizitionate in perioada 2001 - 2008. De asemenea, sunt cercetate si contractul privind Sistemul Educational Informatizat incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 milioane de euro si contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat incheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania si Ministerul de Interne, in valoare de 734 milioane de euro.

acum 101 luni (20 Oct 2014)

Sandu a plecat de la sediul DNA fara a face declaratii in fata presei.

Dosarul "Microsoft" vizeaza activitatea a trei ministere: Ministerul Educatiei, Ministerul de Interne si Ministerul Comunicatiilor, dar si cea a Secretariatului General al Guvernului. Astfel, procurorii verifica modul in care au fost inchiriate 179.259 de licente pentru pachete de tip ProDesktop si 6.828 de licente pentru sisteme de operare Windows Server, cu luarea in calcul a tuturor statiilor de lucru si a serverelor achizitionate in perioada 2001 - 2008. De asemenea, la baza anchetei sta si incheierea contractului de furnizare produse in baza caruia Ministerul pentru Societatea Informationala s-a obligat sa plateasca pretul aferent numarului total de licente, mai mare cu 72.990 fata de numarul de computere compatibile cu noile produse software. Unul dintre ele este cel de inchiriere de licente Microsoft incheiat cu Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria, in valoare de 105 milioane dolari, dar si cel incheiat intre Ministerul Comunicatiilor si consortiul D-CON.NET, in valoare de 96 milioane euro.

De asemenea, sunt cercetate si contractul privind Sistemul Educational Informatizat incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 milioane de euro si contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat incheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania si Ministerul de Interne, in valoare de 734 milioane de euro. Noua fosti ministri suspectati de coruptie In acest caz, presedintele Traian Basescu a semnat inca din 3 octombrie avizul privind inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu, suspectati in dosarul "Microsoft" fie de abuz in serviciu, fie de luare de mita. Pentru europarlamentarul PSD Dan Nica ridicarea imunitatii trebuie decisa de Parlamentul European, iar in cazul Ecaterinei Andronescu si Serban Mihailescu si ei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro