Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu si afaceristul Dumitru Nicolae vor iesi duminica din arest

Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu si afaceristul Dumitru Nicolae vor iesi duminica din arest

Procurorii ii acuza pe senatorul Ecaterina Andronescu de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, pe deputatul Valerian Vreme de abuz in serviciu, pe senatorul Petru Serban Mihailescu de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani, si pe europarlamentarul Dan Nica de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. De asemenea, Adriana Ticau este suspectata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, Gabriel Sandu - de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, Daniel Funeriu - de abuz in serviciu, Alexandru Athanasiu - de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, Mihai Nicolae Tanasescu - de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

acum 67 luni (25 Jan 2015)

Decizia nu a fost una definitiva, insa, nefiind contestata in termenul legal de 48 de ore nici de Sandu si Dumitru, nici de procurorii anticoruptie, cei doi vor iesi duminica din arest preventiv si vor face arest la domiciliu.

Inlocuirea masurii preventive in cazul lui Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru a fost ceruta instantei dupa ce, potrivit unor informatii aparute in presa, acestia le-ar fi dat anchetatorilor declaratii prin care si-au sustinut solicitarea de iesire din detentie. Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, edilul Gheorghe Stefan si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost arestati preventiv, pe 29 octombrie, in dosarul "Microsoft". Procurorii ii acuza pe Dorin Cocos, pe Dumitru Nicolae si pe Gheorghe Stefan de trafic de influenta si spalare de bani, in timp ce fostul ministru Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita in forma continuata si spalare de bani. In actele aflate la dosar anchetatorii explica cum Cocos, Stefan si Sandu s-au intalnit in primavara anului 2009 si au discutat despre continuarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, in contextul in care contractul de inchiriere de licente Microsoft pentru Guvernul Romaniei expira in 2009. Procurorii spun ca tot atunci s-au stabilit si comisioanele celor aflati fata in fata, la discutii: 9 milioane de euro pentru Nicolae Dumitru, aproape 4 milioane de euro pentru Gheorghe Stefan si 2,7 milioane de euro pentru Gabriel Sandu. DNA mai sustine ca Nicolae Dumitru si-ar fi exercitat influenta asupra lui Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obtine incheierea contractului de inchiriere a licentelor Microsoft. Noua ministri cercetati pentru fapte de coruptie in dosarul Microsoft In dosarul Microsoft, DNA a cerut avizarea inceperii urmaririi penale pentru noua fosti ministri ai Educatiei, ai Comunicatiilor si Societatii Informationale si, respectiv, ai Ministerului Finantelor. Procurorii ii acuza pe senatorul Ecaterina Andr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro