Dosarul Microsoft: avantaj pentru barca Puterii

Dosarul Microsoft: avantaj pentru barca Puterii

Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!", a spus Valerian Vreme de la tribuna Parlamentului. Presedintele Comisiei Juridice, liberalul Catalin Boboc, a detaliat putin."Cei de la Ministerul Justitiei nu au respectat, sa spunem, in tocmai procedura in sensul ca nu fiecare pagina este numerotata si nu scrie pe ea cine anume si-o asuma si nu e conforma cu originalul, sau cel putin nu scrie pe ea treaba aceasta", a spus liberalul.

acum 113 luni (13 Oct 2014)

Parlamentul trateaza din nou cu dubla masura o situatie penala in care sunt implicati deputati si senatori atat din partea Puterii, cat si a Opozitiei. Ieri, Camera Deputatilor a aprobat cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului PMP Valerian Vreme, fiind inregistrate 153 de voturi "pentru" si 110 "impotriva". Inainte de vot, fostul ministru al Comunicatiilor a incercat sa-si dovedeasca nevinovatia in fata colegilor, sperand ca nu va fi dat pe mana Justitiei. "Documentele pe care le-am semnat au avut asistenta juridica de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!", a spus Valerian Vreme de la tribuna Parlamentului. Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat raport favorabil in mai putin de doua saptamani, raportul a fost trecut imediat pe ordinea de zi si in numai cateva minute, dupa un vot secret, cu bile, Vreme a fost lasat fara imunitate si oferit Justitiei.

Senatul se face ca lucreaza

In schimb, la Senat, acolo unde asteapta o decizie parlamentarii Puterii, nume cu greutate ca Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, lucrurile merg exact pe dos. Desi Biroul Permanent al Senatului stabilise ca raportul Comisiei Juridice sa fie dat tot in doua saptamani (ca la Camera Deputatilor), alesii din Camera superioara a Parlamentului nu s-au sinchisit sa munceasca. "Vreau sa va spun ca referatul DNA are 76 de pagini, iar bibliorafturile in jur de 7.000. Eu am fost plecat in teritoriu si n-am avut timp sa ma uit pe ele.Nici ceilalti colegi nu cred ca s-au uitat", a explicat senatorul PSD Ioan Chelaru. Acesta a avut o explicatie si pentru rapiditatea cu care au mers lucrurile la Camera Deputatilor, in cazul deputatului PMP Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor. "La Vreme a durat mai putin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro