Dosarul "Mediafax". Adrian Sarbu afla joi daca va fi cercetat in continuare in arest preventiv

Dosarul

Adrian Sirbu isi tragea prime si bonusuri din banii negri produsi de schema de evaziune fiscala Judecatorii Curtii de Apel care l-au arestat pe Adrian Sarbu in dosarul Mediafax au aratat ca schema facuta de omul de afaceri nu avea doar scopul de eluda plata taxelor si a impozitelor catre stat, dar si de a folosi banii astfel rezultati la plata unor bonusuri consistente. Decizia nu este definitiva Omul de afaceri Adrian Sirbu, retinut luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, sub acuzatia de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, in urma deciziei luate, miercuri dimineata, de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

acum 94 luni (9 Apr 2015)

Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat preventiv pe Adrian Sarbu, acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

Astfel, Adrian Sarbu, care controla societatile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Serban, Roxanei Dorina Grigoruta, Eugeniei Balan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicai Crisbasan, Dragos Chis, Dianei Atanasiu si Dragos Eremia sa elaboreze un sistem prin care sa se sustraga de la plata catre stat a taxelor si impozitelor. "Totodata, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in scopul platii de bonusuri pentru functiile de top ale societatilor si in special pentru inculpatul Sirbu Adrian", se arata in decizia de arestare preventiva. Adrian Sirbu isi tragea prime si bonusuri din banii negri produsi de schema de evaziune fiscala

Judecatorii Curtii de Apel care l-au arestat pe Adrian Sarbu in dosarul Mediafax au aratat ca schema facuta de omul de afaceri nu avea doar scopul de eluda plata taxelor si a impozitelor catre stat, dar si de a folosi banii astfel rezultati la plata unor bonusuri consistente. Asta dupa ce cu doar cateva ore inainte acesta fusese ridicat de anchetatori - in baza unui mandat de aducere - de la o intalnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, intalnire ce avea loc intr-un restaurant din Capitala.

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sirbu, ramane dupa gratii

Omul de afaceri Adrian Sirbu isi va petrece urmatoarele 30 de zile in spatele gratiilor, dupa ce, miercuri dimineata, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis cererea Parchetului General de arestare preventiva a proprietarului Mediafax Group. Decizia nu este definitiva

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro