Dosarul lui Andronescu si Athanasiu, REDESCHIS. Fostii ministrii ai Educatiei, acuzati de coruptie

In dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației in perioada 2003 — 2005, este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, constand in aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SIE și, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licențierea Microsoft și ar fi inițiat și avizat proiecte de hotărari de guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq și Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora.

acum 97 luni (11 Sep 2015)

Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, amandoi foști miniștrii ai Educației, sunt urmăriți penali, după ce ICCJ a aprobat cererea procurorilor de redeschidere a dosarului pe numele lor.

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale intr-un dosar in care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz in serviciu și achiziții publice făcute in timpul mandatelor de ministru al Educației.

In dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației in perioada 2003 — 2005, este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, constand in aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SIE și, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licențierea Microsoft și ar fi inițiat și avizat proiecte de hotărari de guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq și Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale au avut drept consecință prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziției de servicii și produse la prețuri peste valoarea de piață: licențe cu circa 30 — 40% mai scumpe, calculatoare și produse software la prețuri cu pană la 50% mai mari decat cele pentru aceleași produse sau produse similare de pe piață.

De asemenea, Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz in serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, după ce, in perioada 2001 — 2009, ar fi pretins și primit de la firma Siveco și firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educației. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro