Dosarul Ionut Anghel. Magistratii au inceput judecarea recursului
Urmare a cercetarilor, printr-o ordonanta din 26 septembrie 2013, s-a dispus disjungerea cauzei avand ca obiect cercetarea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice de catre persoane din conducerea Primariei Capitalei si a ASPA, iar in cauza nou formata s-a dispus, in 10 februarie 2014, declinarea competentei de solutionare in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor cu privire la infractiunile de delapidare, abuz in serviciu, obtinere ilegala de fonduri si deturnare de fonduri, ca urmare a conturarii unei pagube materiale peste echivalentul in lei a 1.000.000 de euro, imprejurare care atrage competenta DNA.
Condamnarea
Judecatoria Sectorului 2 a decis, in mai 2015, in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, condamnarea lui Constantin Ciorascu, administratorul firmei Tei Rezidential, la trei ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind ca familia lui Ionut sa primeasca despagubiri in valoare de 2,4 milioane de euro.
Instanta a dispus amendarea penala cu cate 300.000 de lei a firmei Tei Rezidential, a Administratiei Domeniului Public Sector 2 si a lui Constantin Ciorascu, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa. Astfel, judecatorii au dispus ca cei trei, in solidar, sa achite cate 600.000 de euro parintilor copilului si 1,2 milioane de euro fratelui acestuia. "Mentine masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, asupra bunurilor imobile ale inculpatei SC Tei rezidential Bucuresti, respectiv asupra imobilului, pana la concurenta sumei de 1.700.000 (un milion sapte sute de mii) euro", a mai stabilit instanta de judecata. In rechizitoriul transmis instantei de judecata, magistratul de la Parchetul instantei supreme nota ca "Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui acestuia intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul minorului Anghel Ionut".
In cazul societatii Tei Rezidential SRL Bucuresti si al administratorul firmei, Constantin Ciorascu, procurorul nota ca "nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului Anghel Ionut, prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro