Dosarul "Gala Bute". Rudel Obreja a fost arestat preventiv

Dosarul

"Suma de 695.367,06 lei, primita de inculpatul Lungu Stefan, reprezinta 10% din suma finantata de minister, iar pentru a ascunde natura acestor plati au fost intocmite mai multe contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de Stefan Lungu, Last Time Studio SRL, a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia, cu scopul exclusiv de a majora artificial pretul produselor si de a transfera diferenta in patrimoniul inculpatului. Suma de peste 8 milioane de lei a fost achitata folosind fonduri alocate de MDRT in regim de urgenta, iar 3 milioane lei a fost transferata catre firma lui rudel Obreja, Europlus Computers SRL, pentru acoperirea partiala a creditului bancar contractat pentru organizarea unei "Galei Bute" si garantat de ministerul Elenei Udrea printr-o scrisoare semnata de Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului.Contract fictiv pe 3 milioane de lei pentru firma lui Obreja Tot la finalul anului 2011, spun procurorii, a fost incheiat un contract intre Termogaz Company SA si Europlus Computers SRL, reprezentata de inculpatul Rudel Obreja.

acum 64 luni (5 Feb 2015)

UPDATE Procurorul general al Romaniei a transmis, joi, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviitare a aretarii preventive a Elenei Udrea. UPDATE Rudel Obreja a fost arestat preventiv, insa decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Mai exact, Tribunalul Bucuresti a disjuns cererea de arestarea preventiva a lui Rudel Obreja de cererile privind arestarea primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia. Trei persoane in arest la domiciliu in dosarul "Gala Bute"In acest caz, primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu si Gheoghe Nastasia vor fi cercetati in arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii luate de Tribunalul Bucuresti, marti noaptea. De asemenea, magistratii au disjuns judecarea propunerii de arestare in cazul lui Rudel Obreja, dupa ce acesta nu a putut fi citat telefonic. Initial, procurorii DNA au cerut Curtii Supreme arestarea preventiva a lui Rudel Obreja si Cornel Resmerita si arest la domiciliu pentru Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia, in dosarul "Gala Bute", insa judecatorul de drepturi si libertati de la Inalte Curte a decis ca nu este competent sa judece propunerile preventive cerut in acest caz, in care nu sunt urmariti penal in acest moment actuali sau fosti ministri. Pana cand dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti si a inceput judecarea propunerilor procurorilor, Rudel Obreja a fost eliberat, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere. In acest caz, procurorii anticoruptie au cerut aviz pentru arestarea fostului ministru Elena Udrea, dar si incuviintarea urmaririi penale pentru o noua infractiune, respectiv pentru luare de mita.

Noi infractiuni descoperite de procuroriPotrivit unor documente ale procurorilor, in dosarul "Gala Bute" sunt noi infractiuni de coruptie care vizeaza fosti angajati ai Ministerului Dezvoltarii din perioada in care institutia a fost condusa de Elena Udrea. Anchetatorii suspecteaza ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro