Dosarul "Fabricilor de diplome" de la Arad. Ministerul Educatiei se spala pe maini, ARACIS pastreaza tacerea

O confirma chiar Gigel Paraschiv: "Anual, prin hotarare de Guvern, la propunerea Ministerului Educatiei Nationale, se aproba Nomenclatorul domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare, se stabileste structura institutiilor de invatamant superior, domeniile si programele de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, locatiile geografice de desfasurare, numarul de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant si limba de predare, precum si numarul maxim de studenti care pot fi scolarizati.

acum 79 luni (28 Jul 2017)

Intre Agentia care reglementeaza calitatea in invatamantul superior si Minister exista o lipsa de coordonare care a facut posibila aparitia unor fapte de coruptie.

36 de persoane sunt cercetate pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie in dosarul "Fabricilor de diplome" de la universitatile "Vasile Goldis" si "Aurel Vlaicu" din Arad.

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Gigel Paraschiv, a confirmat informatiile publicate, ieri, de RL, potrivit carora ambele facultati aveau calificative necorespunzatoare pentru desfasurarea activitatii universitare. Totodata, in raportul Consiliului ARACIS, se precizeaza ca Universitatea "Vasile Goldis" din Arad este o institutie care nu asigura in mod corespunzator standardele si conditiile de calitate, si stabileste obligativitatea universitatii de a depune, la un an de la finalizarea evaluarii, un raport prin care sa se dovedeasca indeplinirea cerintelor de crestere a calitatii, prevazute in planul de masuriā€¦.", ne-a precizat Gigel Paraschiv. In raportul Consiliului ARACIS, se precizeaza obligativitatea universitatii de a depune, la un an de la finalizarea evaluarii, un raport prin care sa se dovedeasca indeplinirea cerintelor de crestere a calitatii, prevazute in planul de masuri. Ca urmare, in martie 2015, are loc o noua evaluare institutionala si Consiliul ARACIS acorda calificativul , concluzionand ca Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad este o institutie de invatamant superior care nu asigura in mod corespunzator standardele si conditiile de calitate". Citeste si: Dosarul de coruptie "Diplome de licenta fara studii": Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte trei sunt in arest la domiciliu

Agentia nu raspunde

ARACIS este in culpa pentru ca a tolerat ca universitatea din Arad sa isi mentina, timp de patru ani, calificativul "incredere limitata".

Argumentul secretarului de stat - ARACIS este de institutie publica autonoma, de interes national -, nu exone... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro