Dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis, inchis de procurorii Parchetului General

Dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis, inchis de procurorii Parchetului General

Ancheta privind conflictul de interese in care s-ar fi aflat Klaus Iohannis a fost deschisa la finalul anului 2012, la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). In aprilie 2013, agentia a sesizat Parchetul pentru o presupusa stare de incompatibilitate a lui Iohannis, care ocupa simultan functia de primar si pe cea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

acum 74 luni (26 Sep 2014)

Ancheta privind conflictul de interese in care s-ar fi aflat Klaus Iohannis a fost deschisa la finalul anului 2012, la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, in 2010, Iohannis, in calitate de primar al Sibiului, a semnat un contract cu firma Tipografia Honterus SRL, detinuta de Forumul Democrat al Germanilor, in conditiile in care actualul lider al PNL era presedinte al Forumului. Conflictul de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am vreun beneficiu din acest act, or nici nu se pune problema de asa ceva...

Procurorii au clasat insa cauza, dupa ce au ajuns la concluzia ca nu exista toate elementele constitutive ale presupusei infractiuni de conflict de interese sesizate de ANI.

Verdictul in dosarul de incompatibilitate, la 30 septembrie

Aceasta este a doua sesizare facuta de ANI referitoare la Iohannis. In aprilie 2013, agentia a sesizat Parchetul pentru o presupusa stare de incompatibilitate a lui Iohannis, care ocupa simultan functia de primar si pe cea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Ulterior, presedintele ANI, Horia Georgescu, a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa stabileasca un prim termen pentru judecarea urgenta a 33 de dosare, inclusiv a celui in care Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

Klaus Iohannis va afla pe 30 septembrie daca judecatorii de la Curtea Suprema vor merge mai departe cu procesul prin care inspectorii de integritate vor sa-i dovedeasca starea de incompatibilitate. Secretele neamtului care vrea sa fie presedintele Romaniei

Iohannis: Daca vreo instanta constata ca sunt incompatibil, voi renunta la functia de primar al Sibiului

Iohannis a casti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro