Dosarul cu care presedintele Macron vine la Bucuresti: vom accepta, ne vom revolta sau vrem o solutie de compromis?

Dosarul cu care presedintele Macron vine la Bucuresti: vom accepta, ne vom revolta sau vrem o solutie de compromis?

> Iata ce declara Macron in campanie, important deoarece aceasta este, pe fond, cea mai mare batalie pe care o angajeaza acum Franta in zona Europei sociale, cu posibile reprecusiuni si consecinte profunde si durata asupra zeci de milioane de oameni din tarile Europei Centrale si de Est: "De la inceputul mandatului meu de 5 ani, voi demara o negociere a directivei privind muncitorii detasati". Este vorba despre persoane trimise de catre angajatorii lor sa munceasca in strainatate si care, incepand cu 1996, sunt supusi regulilor continute intr-o directiva europeana care suscita enorm de multe discutii deoarece este acuzata de a oferi cadrul care favorizeaza asa-numitul "dumping social", adica o concurenta necinstita intre diversele companii, favorizate fiind cele din partea noastra de continent. In fine, tocmai pentru a se limita nivelul fraudei in sistemele sociale, Franta propune un mai bun schimb de informatii intre sistemele de gestiune sociala prin intermediul unei "platforme de coordonare europene gerata de Comisia Europeana", cu sanctiuni severe in caz de abuz.

acum 47 luni (24 Aug 2017)

>

Iata ce declara Macron in campanie, important deoarece aceasta este, pe fond, cea mai mare batalie pe care o angajeaza acum Franta in zona Europei sociale, cu posibile reprecusiuni si consecinte profunde si durata asupra zeci de milioane de oameni din tarile Europei Centrale si de Est: "De la inceputul mandatului meu de 5 ani, voi demara o negociere a directivei privind muncitorii detasati".

Este vorba despre persoane trimise de catre angajatorii lor sa munceasca in strainatate si care, incepand cu 1996, sunt supusi regulilor continute intr-o directiva europeana care suscita enorm de multe discutii deoarece este acuzata de a oferi cadrul care favorizeaza asa-numitul "dumping social", adica o concurenta necinstita intre diversele companii, favorizate fiind cele din partea noastra de continent. Problema este deosebit de complexa si a generat discutii foarte dure, cu argumente credibile de ambele parti.

Intrebarea care s-a pus la un moment dat a fost daca nu cumva a a venit vremea ca aceasta lege care data de dinainte de extinderea UE, sa fie adusa la zi si modificata. Nu, au spus cateva state membre (Romania, Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Bulgaria, Croatia, Estonia, Lituania, Letonia) care, anul trecut, au incercat sa opuna un veto (procedura "cartonasului galben") textului revizuit al Directivei, propus de Comisia Europeana. Macron vrea o legislatie mult mai dura si constrangatoare si este sub o mare presiune de a obtine rapid rezultate favorabile, adica sa atraga cat mai rapid de partea sa tari din centrul si estul Europei. Asta deoarece presedintia estoniana a UE a anuntat deja ca, in septembrie, urmeaza sa prezinte o propunere de compromis, oricum cu termeni mai severi fata de Directiva actuala, dar foarte departe, spune Macron, de cerintele Frantei. Europa reprezinta un destin comun...Tarile din Europa care nu respecta regulile ar trebui sa suporte consecinte politice

Emmanuel Macron, presedintele Republicii Franc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro