Dosarul "Colectiv". Trei aspecte in legatura cu care patronul, angajatii clubului si pirotehnistii au dat declaratii CONTRADICTORII. Cine a mintit in fata procurorilor?
Afland ca jerba de foc ajunge la cel putin doi metri, Stanciu le-a interzis sa le monteze, punandu-le in vedere ca pana la tavanul cu sipci de lemn sunt 2,5 metri si exista pericolul ca acestea sa ia foc.
Declaratiile date in timpul anchetei de pirotehnistii care au instalat artificiile din Colectiv si sustinerile patronului George Alin Anastasescu, precum si cele ale angajatilor clubului, sunt contradictorii in privinta a trei aspecte: a modalitatii de ardere a materialelor pirotehnice (cu flacara "rece"/"calda"), a discutiilor dintre acestia (n.n. - despre care unii sustin ca au avut loc, in timp ce altii neaga) si a materialului fonoabsorbant de pe stalpi (n.n. - despre care pirotehnistii sustin ca nu stiau, iar angajatii spun ca i-au prevenit). Viorel Stanciu, un angajat al barului aflat pe finalul turei, a observat ca echipa de pirotehnisti monta artificii pe scena si i-a intrebat la ce distanta bat acestea. Afland ca jerba de foc ajunge la cel putin doi metri, Stanciu le-a interzis sa le monteze, punandu-le in vedere ca pana la tavanul cu sipci de lemn sunt 2,5 metri si exista pericolul ca acestea sa ia foc.
Patronul, Alin Anastasescu, nu a fost de acord cu montarea artificiilor si declara ca a vorbit personal cu pirotehnistii pentru a nu le mai monta. Acesta declara ca unul dintre pirotehnisti i-ar fi spus ca artificiile ard "cu flacara rece", astfel incat i-a lasat sa lucreze mai departe, convins fiind ca nu exista vreun pericol. Angajatul barului confirma ca l-a vazut pe patron vorbind cu pirotehnistii, dar spune ca nu a auzit discutia. Stanciu spune ca i-a prevenit a doua oara pe pirotehnisti, chiar inainte sa plece, cu privire la faptul ca pe stalpi este burete fonoabsorbant. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro