Dosarul ANRP 4. Ioan Oltean, dus pe sus la DNA. Deputatul Teodorescu, pus sub acuzare. Mihai Rotaru ar fi primit ilegal 100 de milioane de lei pe un teren

Dosarul ANRP 4. Ioan Oltean, dus pe sus la DNA. Deputatul Teodorescu, pus sub acuzare. Mihai Rotaru ar fi primit ilegal 100 de milioane de lei pe un teren

Afaceristul, retinut Omul de afaceri Mihai Rotaru, acuzat ca i-ar fi dat mita 600.000 de euro deputatului Ioan Oltean, pentru a interveni la fostul presedinte ANRP Crinuta Dumitrean, a fost retinut de procurorii DNA, au declarat surse judiciare.Rotaru a fost retinut, dupa ce a fost audiat timp de peste cinci ore la DNA, unde a fost adus cu mandat. Oltean neaga acuzatiile Deputatul PNL Ioan Oltean a spus, joi, la plecarea de la DNA, ca nu stie unde se afla biserica in care este suspectat ca ar fi primit mita 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni sa fie aprobata in comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despagubiri.Deputatul PNL Ioan Oltean a fost audiat la DNA timp de aproximativ trei ore. Despagubiri de 108 milioane de lei Potrivit procurorilor, "la data de 17 iunie 2010, Teodorescu prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, ar fi aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire unei persoane. Ridicat de la aeroport Deputatul PNL Ioan Oltean a fost ridicat de procurorii DNA de pe aeroport si dus la audieri, in dosarul in care este audiat si Mihai Rotaru, pentru o despagubire de aproape 109 milioane de lei care i-a fost acordata de comisia ANRP, au declarat surse judiciare.

acum 47 luni (26 Nov 2015)

UPDATE 20.55 Fostul presedinte al ANRP Crinuta Dumitrean a fost retinuta de procurorii DNA, care au chemat la sediu o ambulanta in caz ca femeii i se face rau, intrucat este insarcinata, ceea ce nu s-a intamplat, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Crinuta Dumitrean este cercetata in dosarul privind acordarea unei despagubiri de peste 100 de milioane de lei actionarului Universitatea Craiova Mihai Rotaru pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Cei cinci vor fi prezentati, la data de 27 noiembrie 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Afaceristul, retinut

Omul de afaceri Mihai Rotaru, acuzat ca i-ar fi dat mita 600.000 de euro deputatului Ioan Oltean, pentru a interveni la fostul presedinte ANRP Crinuta Dumitrean, a fost retinut de procurorii DNA, au declarat surse judiciare.Rotaru a fost retinut, dupa ce a fost audiat timp de peste cinci ore la DNA, unde a fost adus cu mandat.

Oltean neaga acuzatiile

Deputatul PNL Ioan Oltean a spus, joi, la plecarea de la DNA, ca nu stie unde se afla biserica in care este suspectat ca ar fi primit mita 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni sa fie aprobata in comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despagubiri.Deputatul PNL Ioan Oltean a fost audiat la DNA timp de aproximativ trei ore.

La iesirea din sediul DNA, in jurul orei 18.15, deputatul PNL nu a facut declaratii, spunand doar ca nu stie unde este biserica din Chitila unde ar fi primit mita de la omul de afaceri.

Primele retineri

Fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Sergiu Diacomatu a fost retinut joi alaturi de alte trei persoane, membri ai Comisiei ANRP si un evaluator, in acest dosar.

A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro