DOSAR PERNAL in cazul femeii careia i s-a facut o transfuzie GRESITA de sange la Spitalul CF2. Pacienta e in stare grava, dar stabila

DOSAR PERNAL in cazul femeii careia i s-a facut o transfuzie GRESITA de sange la Spitalul CF2. Pacienta e in stare grava, dar stabila

O asistenta a pus numele pacientei pe o proba recoltata de la o alta bolnava Potrivit MS, "documentele puse la dispozitia inspectorilor sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti atesta ca "proba de sange pentru testul pretransfuzional a fost prelevata de o asistenta medicala de la o pacienta cu grupa AB4 pozitiv si etichetata cu numele pacientei de 39 de ani - transferata intre timp la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti - care are grupa de sange O I pozitiv.

acum 86 luni (1 Aug 2016)

Starea de sanatate a femeii de 38 de ani care a primit o transfuzie gresita de sange este stationara, pacienta fiind in continuare intubata si ventilata mecanic, a declarat managerul interimar al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, dr.

Femeia este internata pe sectia de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul Universitar din Capitala, intubata si ventilata mecanic, iar medicii nu intentioneaza sa o opereze din nou.

La aproximativ o ora si jumatate dupa interventia chirurgicala, s-au instalat primele semne de soc hemoragic si hematurie, iar tanara a fost transferata la reanimare, unde a primit tratament de echilibrare si i s-a recomandat o noua transfuzie.

Abia cand Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta, s-a descoperit ca unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 nu era autorizata si ca a fost vorba de o eroare a etichetarii testelor pretransfuzionale.

O asistenta a pus numele pacientei pe o proba recoltata de la o alta bolnava

Potrivit MS, "documentele puse la dispozitia inspectorilor sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti atesta ca "proba de sange pentru testul pretransfuzional a fost prelevata de o asistenta medicala de la o pacienta cu grupa AB4 pozitiv si etichetata cu numele pacientei de 39 de ani - transferata intre timp la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti - care are grupa de sange O I pozitiv. Astfel, pacientei i-a fost administrata o unitate de sange (masa eritrocitara) AB4 pozitiv, desi grupa acesteia de sange este O I pozitiv". ... Citeste intreg articolul pe evz.ro