Dosar penal in cazul pacientei care a murit dupa ce i s-a facut o transfuzie gresita

Dosar penal in cazul pacientei care a murit dupa ce i s-a facut o transfuzie gresita

UPDATE Inspectia sanitara a dispus suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi In urma controlului efecutat joi, Inspectia Sanitara a decis interzicerea serviciilor de asistenta medicala care implica utilizarea sectiei ATI la Spitalul de Arsi. Pe de alta parte, insa, Adrian Stanculea, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, a precizat ca, din punctul sau de vedere, in calitate de medic, decesul femeii nu a fost cauzat de transfuzie, ci de leziunile suferite anterior.

acum 74 luni (14 Jul 2016)

UPDATE Inspectia sanitara a dispus suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi

In urma controlului efecutat joi, Inspectia Sanitara a decis interzicerea serviciilor de asistenta medicala care implica utilizarea sectiei ATI la Spitalul de Arsi.

Masuri pe care trebuie sa le ia spitalul: igienizare totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Inspectorii au dispus amenzi contraventionale in suma de 6.000 de lei.

Femeia a fost internata la Spitalul de Arsuri din Capitala pe 13 iunie, dupa ce a fost muscata de caine.

Aceasta a intrat in soc hemoragic, astfel ca a avut nevoie de transfuzie de sange. Femeia avea grupa de sange B3, insa i s-ar fi adminstrat sange pentru grupa A2, intrand in soc, asemanator celui de septicemie. Pe de alta parte, insa, Adrian Stanculea, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, a precizat ca, din punctul sau de vedere, in calitate de medic, decesul femeii nu a fost cauzat de transfuzie, ci de leziunile suferite anterior. O leziune extrem de severa: muscata de caine la nivelul antebratului, cu ambele oase rupte, mana atarna intr-un lambou de carne. A fost internata, s-a intervenit de urgenta in sala, s-a reintervenit pentru hemostaza. A fost nevoie de administrarea unor produsi de sange, in speta masa eritrocitara. Atunci, in noaptea aceea, s-au intamplat niste vicii de procedura si pacienta a primit un grup de sange pe care nu trebuia sa il primeasca. Pacienta a mai fost la noi in spital sapte zile, i s-au facut sedinte de dializa. A decedat, cam la sapte zile distanta, dar, dupa parerea mea de medic, nu legat de accidentul transfuzional - dupa cum a aparut pe la dumneavoastra ca a fost ucisa dintr-un accident transfuzional. Sigur ca da, la starea ei generala grava, un accident transfuzional, a carui unica manifestare a fost insuficienta renala acuta, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro