Dosar penal deschis dupa ce Adrian Sirbu a fost scos din arest fara catuse

Dosar penal deschis dupa ce Adrian Sirbu a fost scos din arest fara catuse

Potrivit unui comunicat emis de Politia Capitalei, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. "Totodata, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in scopul platii de bonusuri pentru functiile de top ale societatilor si in special pentru inculpatul Sirbu Adrian", se arata in decizia de arestare preventiva.

acum 106 luni (23 Apr 2015)

Potrivit unui comunicat emis de Politia Capitalei, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea unui procuror, cu privire la toate persoanele ce au fost implicate in derularea evenimentului, urmand ca acesta sa decida ce sanctiuni vor fi luate si daca se va incepe urmarirea penala fata de cei care l-au escortat pe Adrian Sirbu. Primul "vinovat" a fost unul dintre directorii adjuncti ai sefului Politiei Capitalei, care avea in atributii coordonarea centrelor de retinere si arestare preventiva, de pe raza municipiului Bucuresti. Concret, seful Politiei Romane, Petre Toba, nu i-a aprobat cererea de mentinere in activitate, unuia dintre adjunctii de la Capitala urmand sa-i inceteze raporturile de serviciu, la implinirea varstei legale de pensionare, in luna mai 2015. Potrivit unor imagini difuzate de postul de televiziune Antena3, patronul Mediafax a fost surprins in timp ce mergea liber pe strada, iar in spatele sau era un politist care avea in mana un dosar. Cu toate acestea, in imaginile surprinse cu Adrian Sirbu, acesta nu este incatusat si este insotit doar de un politist. Potrivit Digi24, afaceristul ar fi fost scos de doua ori din arest si dus la o clinica din cartierul Primaverii. Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat preventiv pe Adrian Sarbu, acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

Astfel, Adrian Sarbu, care controla societatile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Serban, Roxanei Dorina Grigoruta, Eugeniei Balan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicai Crisbasan, Dragos Chis, Dianei Atanasiu si Dragos Eremia sa elaboreze un sistem prin care sa se sustraga de la plata catre stat a taxelor si impozitelor. "Totodata, sistemul creat nu ar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro