Doru Maries, despre Revolutie: "Diversiunea cu teroristii a mentinut la putere structurile Partidului Comunist"

Doru Maries, despre Revolutie:

Maries a afirmat ca, intre 22 si 26 decembrie 1989, in Bucuresti s-au tras peste 12 milioane de gloante si peste 100 de obuze: "Din punctul meu de vedere, ce s-a intamplat in perioada respectiva este terorism de stat.

acum 67 luni (30 Dec 2015)

Maries a afirmat ca, intre 22 si 26 decembrie 1989, in Bucuresti s-au tras peste 12 milioane de gloante si peste 100 de obuze: "Din punctul meu de vedere, ce s-a intamplat in perioada respectiva este terorism de stat. Lucrurile s-au intamplat in felul urmator: grupul lui Ion Iliescu, care a luat puterea, a facut mai multe probe in ziua de 22 decembrie. Prima proba a fost cand l-au scos in balcon pe fostul prim-ministru al lui Ceausescu din anii '80, Ilie Verdet, primit cu huiduieli si cu "fara comunisti". Apoi apare Ion Iliescu si, complet neinspirat, se adreseaza cu "tovarasi", iar multimea incepe sa scandeze "nu suntem tovarasi" si "fara comunisti". Acesta este momentul care ii baga in panica pe toti cei din grupul sau, iar dupa retragerea din balcon dau drumul la diversiunea cu asa-zisii teroristi, care din punctul meu de vedere era pregatita, au avut-o in plan.

In opinia lui Doru Maries, diversiunea prin care romanii au trait pentru cateva zile sub spaima unor presupuse atacuri teroriste ar fi avut doua scopuri: "Primul este ca aceasta diversiunea a mentinut la putere structurile Partidului Comunist, vopsit in Frontul Salvarii Nationale, iar al doilea motiv a fost ca aveau nevoie sa se legitimeze. Pana in 22 decembrie ei nu participasera la Revolutie si atunci au incercat sa creeze propria Revolutie.

In emisiunea "Adevarul live" s-a discutat si modul prin care varsarea de sange produsa dupa 22 decembrie, cand cuplul Ceausescu parasea Comitetul Central, ar fi putut fi evitata. "Liderii FSN, in frunte cu Ion Iliescu, si liderii Armatei au alcatuit, in acele zile, conducerea nou infiintatului Consiliu Militar Superior. Sunt responsabili pentru deciziile acestui Consiliu, care a mentinut indicativul de lupta "Radu cel Frumos" din 22 decembrie 1989 si pana in 15 februarie 1990. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro