Dorin Chirtoaca: "Republica Moldova ar putea fi preluata de catre Moscova"

Dorin Chirtoaca:

"Adica sa ne despartim de perioada cand totul era la cheremul politicienilor, cand prin ordine si telefoane date prin firul rosu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicatii de la Moscova venite, se hotarau multe lucruri la nivel de tara, respectiv trecerea spre o alta forma de guvernare, unde totusi, puterile devin separate in stat si justitia devine independenta", a conchis Dorin Chirtoaca.

acum 74 luni (30 Jul 2015)

Republica Moldova ar putea fi preluata de catre Moscova, asa cum s-a intamplat in cazul Crimeei si, recent, in regiunile Donetk si Lugansk, in momentul in care vor fi comise greseli, a declarat primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

Primarul Chisinaului a declarat ca nu are emotii cu privire la votul de joi, afirmand ca este de parre ca "lumea constientizeaza ca o asemenea situatie nu poate trena la nesfarsit pentru Republica Moldova, intrucat este chiar periculos".

"Guvernul care se formeaza astazi, in cazul in care vom da dovada de coerenta, de corectitudine, de consecventa, in cazul in care va fi respectat acordul coalitiei, care este unul corect, echilibrat (...), deci toate astea impreuna sper sa dea sansa ca timp de trei ani si jumatate pana la alegerile parlamentare oamenii sa recapete increderea in integrarea europeana (...)", a mai spus Dorin Chirtoaca.

Cat priveste provocarile Guvernului condus de candidatul la functia de premier, liberal-democratul Valeriu Strelet, Chirtoaca a afirmat ca, pentru Republica Moldova, este o oportunitate si o provocare sa incheie o perioada similara celei de care Romania a avut parte intre anii 2000-2004 si sa inceapa un parcurs asemanator cu cel al anilor 2004-2014.

"Adica sa ne despartim de perioada cand totul era la cheremul politicienilor, cand prin ordine si telefoane date prin firul rosu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicatii de la Moscova venite, se hotarau multe lucruri la nivel de tara, respectiv trecerea spre o alta forma de guvernare, unde totusi, puterile devin separate in stat si justitia devine independenta", a conchis Dorin Chirtoaca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro