Dor Geta Popescu a fost desemnata cel mai bun alpinist de altitudine din Romania

Dor Geta Popescu a fost desemnata cel mai bun alpinist de altitudine din Romania

In luna februarie a obtinut un alt record mondial de varsta cand a urcat pe Aconcagua (6960 de metri), cel mai inalt varf din America de Sus. Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, este campioana nationala la escalada si membra a Lotului National de Escalada - copii, din anul 2011.

acum 80 luni (30 Mar 2016)

Dor Geta Popescu este sora Crinei Coco Popescu si a intrat deja in Cartea Recordurilor. A inceput sa doboare performantele surorii ei si acum a fost desemnata Cel mai bun alpinist de altitudine din Romania. Geta a obtinut primul record cand avea 10 ani, in august 2013, devenind cea mai tanara alpinista din lume care a atins Varful Ararat (5.137 de metri). Pana atunci, recordul era de 12 ani si 6 luni si era stabilit de sora ei, in anul 2007.

Un an mai tarziu, in august 2014, Geta Popescu a reusit sa cucereasca Varful Damavand (5.671 de metri) din Iran, cel mai inalt vulcan al Asiei. In decembrie 2015, Dor Geta Popescu a reusit sa devina cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe Ojos del Salado (6.893de metri) la doar 12 ani depasind din nou recordul surorii ei din 2008. In luna februarie a obtinut un alt record mondial de varsta cand a urcat pe Aconcagua (6960 de metri), cel mai inalt varf din America de Sus.

Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, este campioana nationala la escalada si membra a Lotului National de Escalada - copii, din anul 2011. Detine titlul de Cataratorul Anului in 2013, titlu acordat de Federatia Nationala de Escalada.

Desi are doar 12 ani si opt luni, Dor Geta Popescu are planuri ambitioase de viitor. "Alpinismul de altitudine si escalada ma definesc, ma fac sa ma simt fericita si implinita. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro