Doping in lumea tenisului! Nume celebre au "comis-o", de la Andre Agassi la Maria Sarapova si Sara Errani

Doping in lumea tenisului! Nume celebre au

O noua veste teribila a zguduit lumea tenisului: Sara Errani, italianca atat de indragita din circuit, a cazut si ea un test antidoping efectuat la inceputul anului. Sara Errani a jucat finala la Roland Garros in 2012, cand a fost batuta de Maria Sarapova, are sase titluri WTA in palmares si a fost si la Bucuresti in doua randuri: a jucat finala in 2015 si s-a oprit in sferturile de finala in 2016.

acum 28 luni (7 Aug 2017)

O noua veste teribila a zguduit lumea tenisului: Sara Errani, italianca atat de indragita din circuit, a cazut si ea un test antidoping efectuat la inceputul anului. Stirea a fost publicata de Corriere dello Sport, care prezinta si varianta Sarei: ea va sustine intr-o conferinta de presa ca a luat involuntar aceasta substanta.

Pe scurt, Arimidexul opreste conversia testoreonului in estrogen, o actiune care poate fi benefica doar in doua cazuri: pentru imbunatatirea performanetei sportivilor sau pentru stoparea cancerului la san la femeile cu menopauza. Cum a doua varianta nu se poate aplica tenismenei, ramane in picioare doar prima optiune, ceea ce va ingreuna mult situatia jucatoarei de 30 de ani.

Sara Errani a jucat finala la Roland Garros in 2012, cand a fost batuta de Maria Sarapova, are sase titluri WTA in palmares si a fost si la Bucuresti in doua randuri: a jucat finala in 2015 si s-a oprit in sferturile de finala in 2016. Depistata pozitiv cu Meldonium la inceputul anului trecut, a stat pe tusa vreme de 15 luni. A fost testat pozitiv la cocaina si a primit o suspendare initiala de 12 luni. A pretins ca susbstanta a ajuns in corpul sau dupa ce s-a sarutat cu o femeie intr-un club de noapte, iar Federatia Internationala de Tenis a "inghitit" aceasta scuza si i-a "abrogat" pedeapsa. A trimis o scrisore celor de la ATP in care a spus ca a luat involuntar aceasta susbstanta, iar forul de conducere al tenisului masculin a trecut sub tacere povestea. La TAS a obtinut o reducere de cinci luni, iar cativa ani mai tarziu a castigat US Open-ul. A refuzat sa dea o proba de sange in timpul turneului de la Monte Carlo, motivandu-si actiunea prin teama de ace. S-a retras la 22 de ani, s-a intors doi ani mai tarziu in tenis, pentru ca in 2007 sa fie testata pozitiv la Wimbledon. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro