Donald Trump va ordona implementarea unui plan "antihacking" in primele 90 de zile ale mandatului

Donald Trump va ordona implementarea unui plan

Declaratia este una surprinzatoare pentru presedintele-ales, care a sustinut cu doar cateva ore in urma ca este vorba de o "vanatoare de vrajitoare" in spatele campaniei de acuzare a Moscovei pentru implicare in procesul electoral din Statele Unite, scrie Reuters. Presedintele-ales a sustinut ca comunitatea serviciilor secrete a comis mai multe greseli in trecut, amintind de atacurile de la World Trade Center si de "armele de distrugere in masa" care au dus la invadarea unui Irak condus de Saddam Hussein.

acum 69 luni (7 Jan 2017)

Declaratia este una surprinzatoare pentru presedintele-ales, care a sustinut cu doar cateva ore in urma ca este vorba de o "vanatoare de vrajitoare" in spatele campaniei de acuzare a Moscovei pentru implicare in procesul electoral din Statele Unite, scrie Reuters.

"In timp ce Rusia, China, alte state, grupari straine sau persoane incercau in mod consistent sa patrunda in infrastructura cibernetica a institutiilor noastre guvernamentale, a companiilor si organizatiilor - inclusiv in sistemul Comitetului National Democratic - nu a existat absolut nicio consecinta asupra rezultatelor alegerilor, pentru ca nu am vazut nicio manipulare a masinilor de votare", a declarat Donald Trump dupa o intalnire cu reprezentantii agentiilor de securitate, care au acuzat Rusia de implicare in procesul electoral din Statele Unite.

Rusia a negat vehement toate acuzatiile, iar Donald Trump a condamnat sanctiunile anuntate de Washington pentru implicarea hackerilor rusi in alegerile prezidentiale, intr-o incercare de a indrepta balanta electorala spre miliardarul republican, care s-a aratat mai favorabil presedintelui Vladimir Putin.

Declaratia presedintelui-ales este mai surprinzatoare, avand in vedere ca in urma cu cateva ore a sustinut ca toate acuzatiile lansate impotriva hackerilor rusi reprezinta o "vanatoare de vrajitoare", care este orchestrata de adversarii sai politici rusinati ca au pierdut alegerile din SUA.

"China a lansat relativ recent un atac cibernetic, in urma caruia au fost furate 20 de milioane de nume din serverele guvernamentale.

Trump a indicat ca hackerii au avut parte de succes atunci cand au lansat in trecut atacuri cibernetice asupra Casei Albe si Congresului.

Presedintele-ales a sustinut ca comunitatea serviciilor secrete a comis mai multe greseli in trecut, amintind de atacurile de la World Trade Center si de "armele de distrugere in masa" ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro