Donald Trump si Kim Jong-un, analizati psihologic in detaliu de un expert roman. Cat sadism si narcisism "incape" in fiecare dintre cei doi lideri politici

Donald Trump si Kim Jong-un, analizati psihologic in detaliu de un expert roman. Cat sadism si narcisism

Atitudinile si profilurile psihologice ale lui Donald Trump si Kim Jong-un sunt subiectul unei cercetari realizate de Silviu Grecu, lector la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, titular al cursului de "Atitudini si comportamente politice". Portretul psihologic realizat de expertul iesean are la baza o metoda folosita de serviciile secrete externe ale Statelor Unite si cumuleaza date statistice publice legate de comportamentele celor doi, precum si a istoriei lor personale.

acum 47 luni (11 Jun 2018)

Atitudinile si profilurile psihologice ale lui Donald Trump si Kim Jong-un sunt subiectul unei cercetari realizate de Silviu Grecu, lector la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, titular al cursului de "Atitudini si comportamente politice". Potrivit analizei prezentate de uaic.ro, intalnirea celor doi de marti, 12 iunie, este "extrem de imprevizibila".

Portretul psihologic realizat de expertul iesean are la baza o metoda folosita de serviciile secrete externe ale Statelor Unite si cumuleaza date statistice publice legate de comportamentele celor doi, precum si a istoriei lor personale. "Alte doua componente importante ale personalitatii, intr-o proportie de 22,89% fiecare, sunt sadismul - ceea ce il face o persoana dominatoare si agresiva, precum si histrionismul - nevoia de a fi mereu in centrul atentiei. Intr-un procent mai mic, se poate vorbi si de o personalitate antisociala, care se traduce printr-un comportament ce violeaza si desconsidera in mod constant drepturile celorlalti", se arata in analiza de pe uaic.ro.

* Sursa uaic.ro

Totodata, Donald Trump are o stima de sine foarte ridicata. Dimensiunea lui melancolica este vizibila in discurs: face apel la trecut foarte des, de la Make America Great Again pana la a pune accentul pe zona traditionala", explica Silviu Grecu pentru aceeasi sursa.

"Ipoteza cercetatorului este ca aceasta inchidere in sine este cauzata de o serie de traume petrecute in copilarie, in special legate de absenta tatalui.

Pe de alta parte, profilul psihologic al lui Kim Jong-un este dominat de sadism. Stima de sine scazuta i se trage, cel mai probabil, dintr-o copilarie in care a crescut frustrat, in umbra tatalui. In mod graitor, el a inceput sa isi exercite puterea la un timp relativ scurt dupa moartea tatalui, debutand un stil extrem de agresiv si chiar mai crud decat cel al predecesorului", se mai arata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro