Donald Trump si-a prezentat programul antiterorist. Imigrantii ar urma sa treaca printr-un proces de "examinare extrema"

Donald Trump si-a prezentat programul antiterorist. Imigrantii ar urma sa treaca printr-un proces de

Trump a propus aplicarea unui sistem similar cu cel mentinut pe perioada Razboiului Rece, in care imigranti erau testati din punct de vedere ideologic inainte de a li se permite accesul in tara. Magnatul american a atacat deciziile luate in timpul mandatului lui Clinton de Secretar de Stat, precum interventia militara din Libia care a rezultat in caderea regimului Gadhafi, pe care a notat-o drept "o influenta majora" asupra esecurilor ulterioare din Irak si Siria si asupra ridicarii Statului Islamic.

acum 44 luni (16 Aug 2016)

Trump a propus aplicarea unui sistem similar cu cel mentinut pe perioada Razboiului Rece, in care imigranti erau testati din punct de vedere ideologic inainte de a li se permite accesul in tara. De data aceasta, procesul - pe care Trump l-a catalogat ca o "examinare extrema" - ar trebui sa limiteze posibilitatea islamistilor radicali de a intra in Statele Unite. "Pe langa filtrarea tuturor membrilor si simpatizantilor gruparilor teroriste, trebuie sa interzicem accesul tuturor celor care au atitudini ostile fata de tara noastra sau principiile ei sau cei care cred ca legea musulmana ar trebui sa inlocuiasca legile americane", a declarat Trump. De asemenea, miliardarul a adaugat ca imigratia dinspre "cele mai periculoase si instabile regiuni din lume" ar trebui sa fie interzisa temporar, cu scopul de a oferi timp de implementare acestor noi reglementari.

"Vom colabora cu NATO si Rusia impotriva Statului Islamic" Trump a declarat ca vizeaza o cooperare mai extinsa impotriva Statului Islamic cu aliatii din NATO, dar si cu Rusia, indicand mai multe "operatiuni militare comune" cu aceste tari. "Orice tara care imparte viziunea noastra ne va fi aliata", a declarat magnatul american, sugerand ca ar urma sa conlucreze si cu tari precum Israel, Egipt sau Iordania pentru a lupta terorismului, incluzand grupari precum Hamas sau Hezbollah. Candidatul republican a precizat ca "era construirii de natiuni" se va sfarsi odata cu alegerea sa ca presedinte, acuzand abordarile "invechite" pe care le-au avut precedentele administratii, atat republicane cat si democrate, in privinta conflictelor din Orientul Mijlociu. Magnatul american a atacat deciziile luate in timpul mandatului lui Clinton de Secretar de Stat, precum interventia militara din Libia care a rezultat in caderea regimului Gadhafi, pe care a notat-o drept "o influenta majora" asupra esecurilor ulterioare din Irak si Siria si asupra ridicarii Statului Islamic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro