Donald Trump se consulta cu eminenta cenusie a politicii americane, Henry Kissinger

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, s-a consultat joi pentru a doua oară in decurs de cateva zile cu Henry Kissinger, unul din cei mai cunoscuți diplomați americani ai secolului trecut, transmite AFP, preluată de Agerpres.

acum 76 luni (19 Nov 2016)

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, s-a consultat joi pentru a doua oară in decurs de cateva zile cu Henry Kissinger, unul din cei mai cunoscuți diplomați americani ai secolului trecut, transmite AFP, preluată de Agerpres. A promovat apropierea Statelor Unite de China la inceputul deceniului 1970, iar pentru acordurile de pace de la Paris, care au pus capăt intervenției militare americane in Vietnam, a primit in 1973 premiul Nobel pentru pace. Mai controversate au fost contribuțiile sale la lovitura de stat din Chile, din 1973, și la bombardamentele asupra Cambodgiei, in timpul războiului din Vietnam.

Acum in varstă de 93 de ani, Kissinger și-a exprimat in timpul campaniei electorale preferința pentru candidata democrată la președinție, Hillary Clinton, care după părerea sa, exprimată intr-un interviu pentru revista "The Atlantic", ar fi promovat un "model tradițional, deschis spre exterior și internaționalist" al Americii.

Potrivit agenției France Presse, care observă lipsa de experiență a lui Donald Trump in politica externă, viitorul președinte inclină spre izolaționism, spre deosebire de adversara sa din campanie, Hillary Clinton, care ar fi dus o politică mai intervenționistă. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro