Donald Trump, primul presedinte american in exercitiu la Zidul Plangerii

Donald Trump, primul presedinte american in exercitiu la Zidul Plangerii

Liderul Statelor Unite, Donald Trump, a ajuns luni in Israel, dupa o vizita de doua zile in Arabia Saudita, in cadrul primului sau turneu in strainatate de la preluarea mandatului de sef al Casei Albe. Imediat ce presedintele SUA si-a incheiat discursul, in care le-a cerut liderilor musulmani sa-i elimine pe jihadistii de pe teritoriile tarilor pe care le conduc si sa se alature SUA in demersul de a construi "un viitor mai bun" pentru toti, pledand, totodata, pentru "izolarea" Iranului, pe retelele de socializare au inceput sa curga mesaje ale liderilor din lumea musulmana.

acum 41 luni (22 May 2017)

Liderul Statelor Unite, Donald Trump, a ajuns luni in Israel, dupa o vizita de doua zile in Arabia Saudita, in cadrul primului sau turneu in strainatate de la preluarea mandatului de sef al Casei Albe. Avionul prezidential Air Force One a aterizat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv cu putin inaintea orei locale 12.30, calatoria lui Trump de la Riad la Tel Aviv marcand primul zbor direct al unui presedinte american din Arabia Saudita spre Israel. Presedintele SUA si prima doamna, Melania Trump, au fost intampinati pe aeroport de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si de sotia acestuia, Sara, precum si presedintele Reuven Rivlin si de sotia lui.

Foto: EPA Pasind pe covorul rosu, inainte de a fi intonate imnurile nationale, Trump l-a intrebat pe Netanyahu "care este protocolul?", iar premierul israelian a ridicat mainile in sus si i-a raspuns "cine stie?", noteaza Associated Press. Foto: EPA O "rara oportunitate" pentru pace Donald Trump, care a sustinut in Arabia Saudita un discurs despre combaterea terorismului, pledand pentru izolarea Iranului, a afirmat la sosirea sa in Israel ca a venit "pe acest pamant stravechi si sfant pentru a reafirma legaturile indestructibile intre Statele Unite ale Americii si statul Israel", releva AFP. "Avem in fata noastra o rara oportunitate de a aduce securitatea, stabilitatea si pacea pentru aceasta regiune si locuitorii sai, invingand terorismul si creand un viitor de armonie, prosperitate si pace", a declarat liderul Casei Albe. La randul sau, Benjamin Netanyahu a laudat discursul "plin de forta" sustinut de Trump la Riad si a exprimat angajamentul de pace al Israelului.

Foto: EPA Decizia de a merge la Zidul Plangerii i-a incantat pe oficialii israelieni, insa pregatirile pentru acest eveniment nu au fost lipsite de incidente. Liderul Casei Albe a starnit furia unor lideri musulmani Pe de alta parte, discursul lui Trump in Arabia Saudita a starnit reactii diverse in lumea musulmana, pornind de la admiratie si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro