Donald Trump, la prima intalnire cu un sef de stat extern dupa victoria din alegeri. Shinzo Abe: "Sunt convins ca e un lider in care putem avea incredere"

Donald Trump, la prima intalnire cu un sef de stat extern dupa victoria din alegeri. Shinzo Abe:

Unul dintre subiectele banuite a fi discutate de catre cei doi lideri este Parteneriatul Trans-Pacific - acordul de liber-schimb intre 12 tari pacifice condus de Statele Unite si Japonia - despre care miliardarul a zis in repetate randuri ca este "un acord dezastruos".

acum 70 luni (18 Nov 2016)

Magnatul a sugerat in cateva randuri ca sustine o militarizare pe cont propriu a Japoniei, inclusiv din punct de vedere nuclear, pentru gestionarea problemei prezentate de Coreea de Nord cu o implicare cat mai redusa a Statelor Unite. Mi-am reinnoit convingerea ca voi putea stabili o relatie de incredere fata de d-l Trump. Fara sa intre in detalii despre ce exact a discutat cu magnatul american, Abe a punctat ca "fara incredere reciproca intre ambele natiuni, alianta noastra nu ar putea functiona pe viitor", insa a concluzionat, in urma discutiei, ca Trump este "un lider in care poate avea incredere". Anterior, presa americana a relatat ca intalnirea dintre actualul lider politic al Japoniei si viitorul presedinte al Statelor Unite a suferit sincope organizatorice, deoarece echipa de tranzitie a lui Trump a transmis de-abia astazi partii japoneze detaliile complete despre orarul si protocoalele intalnirii. Echipa de tranzitie a lui Trump nu urmeaza protocoalele obisnuite pentru un presedinte-ales, alegand sa nu comunice cu agentiile federale, serviciile de informatii sau Departamentul de Stat despre contactele magnatului cu liderii straini, in zilele anterioare victoriei in alegeri. Miercuri, echipa lui Trump a anuntat ca miliardarul a vorbit telefonic cu 29 de lideri politici straini, fara a mentiona despre cine este vorba. Unul dintre subiectele banuite a fi discutate de catre cei doi lideri este Parteneriatul Trans-Pacific - acordul de liber-schimb intre 12 tari pacifice condus de Statele Unite si Japonia - despre care miliardarul a zis in repetate randuri ca este "un acord dezastruos". Acordul are sanse aproape nule sa fie promulgat sub o administratie Trump, in timp ce principalul sustinator al acestuia, actualul presedinte Barack Obama, nu va detine vreo functie relevanta in aparatul de conducere dupa investirea in functie a magnatului in ianuarie 2017. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro