Donald Trump l-a concediat pe procurorul general al SUA, care l-a sfidat in problema ordinului privind imigrantii

Donald Trump l-a concediat pe procurorul general al SUA, care l-a sfidat in problema ordinului privind imigrantii

Sean Spicer, secretarul de presa al Casei Albe, a mers atat de departe incat sa avertizeze oficialii Departamentului de Stat ca ar trebui sa paraseasca locul de munca in cazul in care nu sunt de acord cu agenda lui Trump, dupa ce oficiali ai Departamentului de Stat au transmis o asa-numita nota prin care isi exprima dezacordul comun asupra ordinului.

acum 68 luni (31 Jan 2017)

Sally Yates, care a fost numita in mandatul lui Barack Obama, a ordonat mai devreme avocatilor Departamentului de justitie sa nu puna in aplicare ordinul executiv al presedintelui. "In prezent, nu sunt convinsa ca apararea ordinului executiv este in concordanta cu aceste responsabilitati, si nici nu sunt convinsa ca ordinul executiv este legal", a precizat Yates a scris intr-o scrisoare adresata avocatilor Departamentului de Justitie.

Decizia lui Yates a respins o constatare a Biroului Consilierului juridic al Departamentului de Justitie, care aprobase deja ordinul executiv "in ceea ce priveste forma si legalitatea".

Yates a spus ca determinarea ei in a decide sa nu apere ordinul era mai larga si includea intrebari nu numai cu privire la legalitatea ordinului, dar, de asemenea, si daca el era unul "intelept sau pur si simplu" politica.

Casa Alba a spus insa ca ea a "tradat departamentul de justitie, prin refuzul de a pune in aplicare un ordin juridic destinat sa protejeze cetatenii Statelor Unite ale Americii". "Presedintele Trump a eliberat-o pe doamna Yates de atributiile sale", se arata intr-o declaratie a secretarului de presa.

Disputa legala extraordinara a pus capat unei zile tumultuoase in care Casa Alba s-a confruntat cu un dezacord comun asupra ordinului executiv al lui Trump pentru interzicerea temporara a vizelor de intrare pentru persoanele din sapte tari predominant musulmane. Sean Spicer, secretarul de presa al Casei Albe, a mers atat de departe incat sa avertizeze oficialii Departamentului de Stat ca ar trebui sa paraseasca locul de munca in cazul in care nu sunt de acord cu agenda lui Trump, dupa ce oficiali ai Departamentului de Stat au transmis o asa-numita nota prin care isi exprima dezacordul comun asupra ordinului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro