Donald Trump ameninta Coreea de Nord cu "foc si furie cum n-a mai vazut lumea"

Cu cateva ore inainte, el abordase subiectul si pe Twitter, unde a difuzat un mesaj in care saluta atitudinea unor tari fata de regimul de la Phenian: "Dupa multi ani de esecuri, tarile se reunesc pentru a aborda in cele din urma pericolele reprezentate de Coreea de Nord.

acum 83 luni (9 Aug 2017)

Declaratia sa, preluata de agentiile internationale de presa, a fost facuta la Clubul National de Golf Trump din Bedminster, in statul New Jersey, unde presedintele isi petrece concediul. Cu cateva ore inainte, el abordase subiectul si pe Twitter, unde a difuzat un mesaj in care saluta atitudinea unor tari fata de regimul de la Phenian: "Dupa multi ani de esecuri, tarile se reunesc pentru a aborda in cele din urma pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Stirea provenea de la surse confidentiale din serviciile de informatii, iar ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, a refuzat sa comenteze, dar a atras atentia ca astfel de scurgeri de informatii sunt "incredibil de periculoase".

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, dupa cele doua teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de nord-coreeni in iulie. "Inamicii nu trebuie sa uite ca suntem gata sa luam masuri strategice nemiloase, care implica actiuni fizice, prin mobilizarea deplina a puterii noastre nationale", a declarat un purtator de cuvant al Comitetului de Pace al Coreei de Nord in Asia-Pacific, citat de agentia KCNA.

Potrivit unui raport raport confidential redactat in iulie de Defence Intelligence Agency (DIA), agentia de informatii militare a Statelor Unite, Coreea de Nord a reusit sa miniaturizeze o incarcatura nucleara suficient pentru a fi montata pe o racheta intercontinentala, a dezvaluit marti cotidianul Washington Post, intr-un articol mentionat de presa din intreaga lume. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro