Donald Trump acuza "New York Times" ca a dejucat un plan al SUA de a-l ucide pe liderul Statului Islamic

Donald Trump acuza

"Esuatul New York Times a dejucat o incercare a Statelor Unite de a-l ucide pe cel mai cautat terorist, al-Baghdadi", a scris presedintele american pe Twitter, vazand in asta un exemplu al "agendei bolnave (a publicatiei) in materie de securitate nationala".

acum 74 luni (22 Jul 2017)

"Esuatul New York Times a dejucat o incercare a Statelor Unite de a-l ucide pe cel mai cautat terorist, al-Baghdadi", a scris presedintele american pe Twitter, vazand in asta un exemplu al "agendei bolnave (a publicatiei) in materie de securitate nationala". Totusi, noteaza agentia citata, Donald Trump pare sa se fi referit la declaratiile facute vineri de generalul american Tony Thomas, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Aspen, Colorado.

Potrivit generalului, fortele speciale americane au fost "foarte aproape" de liderul Statului Islamic in 2015, dar i-au pierdut urma dupa o serie de scurgeri de informatii in presa. Este, de asemenea, esential sa recunoastem ca acest lucru impiedica foarte mult capacitatea noastra de a ne face treaba", a adaugat el. "New York Times" a publicat in iunie 2015 un articol potrivit caruia fortele americane au intrat in posesia unor cantitati mari de date, care detaliau modul in care liderul gruparii jihadiste reuseste sa ramana "invizibil". Articolul facea referire in special la utilizarea de catre liderii jihadisti a sotiilor lor pentru a face schimb de mesaje intre ei. "Daca presedintele face referire la acest articol din 2015, Pentagonul nu a avut nicio obiectie inainte ca sa publice acest articol in 2015 si niciun oficial american nu s-a plans public pana in prezent", au afirmat reprezentanti ai "New York Times" pentru Politico. "New York Times" face parte dintre tintele favorite ale presedintelui Donald Trump, la fel ca "stirile false" CNN si "Washington Post", noteaza Belga, adaugand insa ca saptamana aceasta Donald Trump a acordat totusi un interviu in exclusivitate acestei publicatii. Pe de alta parte, vineri, secretarul american al Apararii, James Mattis, a apreciat ca Abu Bakr al-Baghdadi ar fi inca in viata, in ciuda numeroaselor zvonuri recente privind moartea sa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro