Donald Trump a decis sa construiasca zidul de la granita cu Mexic. De ce nu il aplauda nimeni?

Si, pe de alta parte, s-a vazut ca s-au confirmat cele mai grave dintre predictiile echipelor de analisti specializati in anti-teorism care au semnalat insertia teroristilor proveniti din Orientul Apropiat sau a "luptatorilor straini" in fluxurile de refugiati, acestia aflandu-se de luni de zile pe teritoriul unor state europene, cu posibilitatea certa sa-si fi gasit deja calea de intrare in SUA. Pana atunci, fiindca tot am vorbit de Germania, priviti la ce se construieste, zid micut (dar inalt de 4 metri, mai inalt de cat Zidul Berlinului) la Neuperlach Sud, suburbie a Munchen-ului, zid de piatra care urmeaza sa separe familiile din oras de cei 160 de copii non-acompaniati provenind din valul de refugiati care urmeaza sa fie adapostiti in centrul aflat acum si el in constructie.

acum 51 luni (26 Jan 2017)

>

Poate pentru ca oamenii-si dau seama ca, in cadrul acestei schimbari enorme de paradigma geo-politica careia-i suntem martori, gestul acesta are o semnificatie relevanta pentru constructia viitoare a lumii spre care ne indreptam. Si astfel, doamnelor si domnilor, la acest final de ciclu inceput odata cu evenimentele din 1989, reapare realitatea concret a ZIDULUI, ororarea pe care, pe tot parcursul Razboiului Rece, lumea occidentala a libertatii si democratiei o arata lumii ca imagine definitorie pentru mentalitatea criminala a celor din lagarul comunist.

"A cazut Zidul Rusinii, de acum vom trai in libertate, nu va mai exista linie de separare in Europa, aratam lumii ca ne-am unit pentru o noua epoca, cea atat de mult visata, in care, impreuna, egali, vom construi bunastarea si prosperitatea!".

Nu erau simple vorbe, era descantecul noii vraji a libertatii sperate si dobandite, a credintei ca, din acel moment, printr-un miracol, omenirea avea sa fie altfel, ca bunastarea era deja un bun accesibil pentru nefericitii adormiti de jumatate de secol in frig. S-a crezut cu disperare si entuziasm ca, de data asta, toti aveam sa fim egali, ca saracia, penuria si suferintele indurate in comunism aveau sa fie recompensate de bogatii acestei lumi, fratii nostri mai mari si mai intelepti, cu o parte din bogatia si sansele lor.

Cum oare, prin ce blestem repetitiv in istoria omenirii, am ajuns acum in situatia in care tara pe care o consideram simbolul democratiei, respectarii drepturilor omului si a tuturor deschiderilor novatoare, tara nascuta exclusiv prin venirea de valuri succesive de imigranti, ajunge acum in situatia sa decida constructia unui zid anti-imigranti?

Care-i sunt spaimele si care este posibila lor oglindire in actualele si, as indrazni sa spun, mai ales in cele viitoare din diferite state ale Europei mai dezbinate ca oricand tocmai pe subiectul modului de raspuns la valul de migranti ilegali?

Int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro