Donald Trump a aplaudat decizia SUA de a vinde avioane F-52 Norvegiei. Acestea exista insa doar in jocul video "Call of Duty"

Donald Trump a aplaudat decizia SUA de a vinde avioane F-52 Norvegiei. Acestea exista insa doar in jocul video

Daca cei prezenti s-au intrebat initial daca cumva acesta este un avion de ultima generatie a armatei americane capabil sa domine avioanele de vanatoare ale Rusiei sau, din contra, un truc prin care sa deruteze serviciile de informatii - se pare ca niciuna dintre aceste alternative nu reprezinta raspunsul corect.

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Daca cei prezenti s-au intrebat initial daca cumva acesta este un avion de ultima generatie a armatei americane capabil sa domine avioanele de vanatoare ale Rusiei sau, din contra, un truc prin care sa deruteze serviciile de informatii - se pare ca niciuna dintre aceste alternative nu reprezinta raspunsul corect. "In luna noiembrie am inceput sa furnizam primele avioane de vanatoare F-52 si F-35", a afirmat liderul de la Casa Alba. "In acest moment avem un total de 52 si am inceput deja sa livram o parte dintre ele inainte de termen". Lockheed Martin, compania producatoare a acestor avioane de vanatoare, a afirmat printr-un anunt oficial ca guvernul norvegian a autorizat finantarea pentru achizitionarea a 40 de aparate F-35s, din care au fost deja livrate 10 unitati.Compania nu a specificat daca are un program de dezvoltare a unui aparat F-52. Avionul de vanatoare F-35 este avionul de ultima generatie a aviatiei militare americane, si reprezinta produsul final al celui mai scump program militar de inzestrare din istoria SUA, estimat la costul de 1 trilion de dolari. "Atunci cand inamicii nostri aud motoarele unui F-35, atunci cand aud tunetul acestora deasupra lor, sufletele lor vor tremura si vor sti ca ziua judecatii a sosit", a afirmat liderul de la Casa Alba. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro