"Don Juanii" Romaniei. "Playboy"-ul Carol a II-lea isi alinta amanta cu "tigancusa mea", "Printul alb" Barbu Stirbei, politicianul ca un star de cinema

Profesorul de istorie Ion Ivascu din Slatina spune ca regele Carol al II-lea a ramas in istorie cu imaginea unui barbat care a avut aventuri cu un numar urias de femei, apetitul sau sexual fiind greu de stavilit si din cauza unei boli de care acesta suferea - priapism, motiv pentru care avea nevoie constanta de sex. Tot aici poate fi mentionata relatia lui cu Marie Martini, devenita Leonescu, terminata in octombrie 1921 cu semnarea unei declaratiuni prin care sotii Leonescu se angajau "pe cuvant de onoare" ca atat ei, dar si copiii lor, sa pastreze "o atitudine corecta si plina de ferenta fata de toti membrii Familiei Regale". Declaratia a fost "intarita" cu o suma de 200.000 de lei, plus o renta de stat de 300.000 de lei. Radu Lecca, bun cunoscator al epocii pe care a trait-o, a mentionat ca, in 1938, fostul secretar particular al lui Carol, avocatul Naum, ar fi oferit la Berlin spre vanzare Biroului de externe a Partidului National Socialist German un manuscris in franceza ce continea atat descrierea afacerilor regelui, dar si viata de orgii a lui Carol al II-lea, printre ai carui intimi se numara si comandantului pachebotului "Romania", Teodor Tautu. Din cauza neintelegerii secretelor acestei maladii, dar si prin fenomenul de trivializare a situatiei de catre partenerele ocazionale care descriu in cercul lor social detaliile contactului sexual, producand astfel o raspandire prin zvon a informatiilor intime, bolnavul isi domina greu instinctele si atitudinile, avand absoluta nevoie de ingrijire si afectiune. Dar, tot in timpul cat a condus tara (1930-1940), el s-a aflat la baza amenajarii unei serii de obiective culturale unicat in Bucuresti ce pot fi admirate si azi: Parcul Herastrau si Muzeul Satului, Bulevardul Magheru cu toate blocurile ridicate de Horia Creanga si altii, Facultatea de Drept, Palatul Regal nou, Academia Militara, Palatul Victoria etc. De asemenea, cariera sa politica si de om de stat a fost una prodigioasa, "Printul Alb" fiind consilierul principal al regilor Carol I si Ferdinand, administrator al Domeniilor Coroanei si presedintele mai multor intreprinderi industriale si bancare.

acum 59 luni (16 Mar 2015)

Unul dintre acesti veritabili "Don Juani" ai tarii noastre este, fara doar si poate, regele Carol al II-lea (1893-1953). Oficial, el a fost casatorit de trei ori: 31 august 1918 - cu Ioana Maria Valentina "Zizi" Lambrino, 10 martie 1921 - cu printesa Elena a Greciei si Danemarcei, si, dupa 3 iunie 1947, cu Elena "Magda" Lupescu. Neoficial, acesta a avut o viata plina de aventuri, cel putin pana sa o cunoasca pe Elena Lupescu la 14 februarie 1925, cea pentru a sacrificat totul, inclusiv tara.

Profesorul de istorie Ion Ivascu din Slatina spune ca regele Carol al II-lea a ramas in istorie cu imaginea unui barbat care a avut aventuri cu un numar urias de femei, apetitul sau sexual fiind greu de stavilit si din cauza unei boli de care acesta suferea - priapism, motiv pentru care avea nevoie constanta de sex. Carol al II-lea era genul de barbat care parea indragostit de fiecare femeie: mai mereu i se faceau rost de fete la bordelurile din Bucuresti. S-a facut remarcat nu prin mari fapte istorice, ci prin aventurile sale cu femei din orice categorie sociala, inclusiv prostituate, care fie ii erau aduse direct la palat, fie mergea el personal cu masina la ele. La el era o necesitate sa faca sex, era un fel de tratament pentru boala de care suferea", spune profesorul Ion Ivascu.

Carol al II-lea a avut mereu nevoie, din cauza bolii sale, de o femeie care sa-i inteleaga nevoile sexuale. Argetoianu povesteste ca sotia legitima a lui Carol, Elena a Greciei, ajunsese sa nu mai poata face fata cerintelor regelui, fiind epuizata de asalturile sotului sau. Tot aici poate fi mentionata relatia lui cu Marie Martini, devenita Leonescu, terminata in octombrie 1921 cu semnarea unei declaratiuni prin care sotii Leonescu se angajau "pe cuvant de onoare" ca atat ei, dar si copiii lor, sa pastreze "o atitudine corecta si plina de ferenta fata de toti membrii Familiei Regale". Declaratia a fost "intarita" cu o suma de 200.000 de lei, p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro