Domnitorul roman decapitat de turci dupa ce Pazvante Chioru' a macelarit armata uriasa a Imperiului Otoman

Domnitorul roman decapitat de turci dupa ce Pazvante Chioru' a macelarit armata uriasa a Imperiului Otoman

Cei o suta de mii de osteni otomani au fost pusi de puga de catre armata formata din doar opt mii de oameni a lui Pazvante Chioru'. Dandu-si seama ca ar putea fi gasit vinovat de infrangerea suferita de turci, Hangerli a trimis mai multe scrisori sultanului in care il acuza pe Kuciuk - Hussein de infrangerea suferita in fata lui Pazvante Chioru'.

acum 24 luni (13 Apr 2018)

Constantin Hangerli (1760 - 1799) a fost domnitorul Tarii Romanesti in perioada noiembrie 1797 - ianuarie 1799. Acesta a ajuns pe tronul tarii cu sprijinul turcilor care avea nevoie de un voievod supus in Muntenia pentru a putea pune mana pe Pazvante Chioru', cel care comitea nenumarate jafuri atat la sud cat si la nord de Dunare.

Turcii au incercat sa-l numeasca pe bandit pasa de Vidin, dorind ca oamenii lui sa faca parte din armata otomana. Din dorinta de a pune mana pe el si a pune capat jafurilor, otomanii au adunat o armata mare formata, conform unor izvoare istorice, din o suta de mii de soldati, in frunta careia se afla amiralul Kuciuk - Hussein. Astfel, conducatorul Tarii Romanesti a inceput sa stranga provizii de la locuitorii tarii, impunand totodata tot felul de dari.

In timpul in care turcii s-au aflat la Bucuresti, domnitorul tarii a organizat mai multe petreceri la care au luat parte conducatorii ostirii otomane, chefuri unde mancarea si bautura abia incapeau pe mese. Aceste petreceri erau blamate de catre locuitorii tarii deoarece desfraul era la el acasa la chefurile organizate de Constantin Hangerli in cinstea turcilor.

"Constantin Hangerli ar fi adus la curte podarese, curve si carciumese, dand petrecere cu desfrau alaturi de boierii vremii, in cinstea trimisului sultanului si pentru a se fali in fata romanilor musafiri, care venisera fara cucoane", a aratat cronicarul Dionisie Eclesiarhul.

Campania intreprinsa de turci s-a soldat cu o infrangere extrem de rusinoasa. Cei o suta de mii de osteni otomani au fost pusi de puga de catre armata formata din doar opt mii de oameni a lui Pazvante Chioru'.

Dandu-si seama ca ar putea fi gasit vinovat de infrangerea suferita de turci, Hangerli a trimis mai multe scrisori sultanului in care il acuza pe Kuciuk - Hussein de infrangerea suferita in fata lui Pazvante Chioru'.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro