Dominique Strauss-Khan, arma secreta a lui Vladimir Putin pentru a face fata sanctiunilor UE si SUA?
Procesul a inceput atunci cand fostul sef al Fondului Monetar International, francezul Dominique Strauss-Kahn, a intrat in 2013, "in consiliul de supraveghere al unei banci din Rusia, care depinde de gigantul petrolier Rosneft, o companie care se afla, acum pe lista neagra UE. In acest scop el se foloseste de agenda sa cu adrese, de abilitatile si experianta sa de fost ministru al Economiei si sef al FMI, de reputatia sa de economist serios, pentru a oferi sfaturi pertinente celor care platesc bine.
Procesul a inceput atunci cand fostul sef al Fondului Monetar International, francezul Dominique Strauss-Kahn, a intrat in 2013, "in consiliul de supraveghere al unei banci din Rusia, care depinde de gigantul petrolier Rosneft, o companie care se afla, acum pe lista neagra UE.
Vladimir Putin nu s-a afisat in public cu DSK, asa cum a facut cu celebrul actor francez Gerard Depardieu, dar nu poti avea un loc in Consiliul de Administratie al unei mari firme rusesti, fara sa ai acordul Kremlinului, crede economistul Christopher Dembick de la Saxo Bank intervievat de France Inter.
De la scandalul sexual de la hotelul Sofitel New York, in 2011, in urma caruia a pierdut sansa de a candida la presedintia Frantei si a fost nevoit sa plateasca o suma foarte mare pentru a scapa de inchisoare si proces, DSK face tot posibilul pentru a-si reface imaginea si conturile secatuite. In acest scop el se foloseste de agenda sa cu adrese, de abilitatile si experianta sa de fost ministru al Economiei si sef al FMI, de reputatia sa de economist serios, pentru a oferi sfaturi pertinente celor care platesc bine.
In octombrie 2013, Dominique Strauss-Kahn s-a lansat intr-o cariera de bancher de investitii, preluand conducerea companiei financiare luxemburgheze Anatevka, listata la Bursa din Paris. El a devenit presedintele consiliului de administratie al institutiei, fondate in 1994 de catre Thierry Leyne.
Compania este specializata in "consilierea statelor, corporatiilor si antreprenorilor in dezvoltare strategica internationala, finantare, restructurarea datoriilor si achizitii, cedarile de afaceri." In iulie 2013, fostul sef al FMI a fost numit in consiliul de supraveghere a doua institutii financiare detinute in mare parte de statul rus: Fondul rus de Investitii Directe si Banca rusa de Dezvoltare Regionala, controlata compania petroliera Rosneft.
Pe de o parte Putin mizeaza pe fostul patron FMI ca sa-i r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro