Doliul si rolul lui in societate. Lectia mortului

Doliul si rolul lui in societate. Lectia mortului

Pentru ca doliul e despre solidaritate cu cel in necaz, e despre impacare, e despre iertare, e despre pomana pentru cel amarit.

acum 60 luni (6 Dec 2017)

> Imi aduc bine aminte cind am citit prima oara in cartile Vechiului Testament cum poporul evreu a ales sa treaca de la forma de guvernare a judecatorilor la cea a regilor.

Insa cind e doliu respectam doliul celor care sint in suferinta si au astfel de convingeri. Pentru ca doliul e despre solidaritate cu cel in necaz, e despre impacare, e despre iertare, e despre pomana pentru cel amarit. Doliul e un soi de lectie a celui mort pentru cei vii: ne invata sa ne impacam, sa iertam, sa ne solidarizam, sa redistribuim. Doliul ne reinvata sa traim impreuna indiferent de rang si opiniile pe care le avem. Doliul e momentul acela ritualic in care ni se aminteste ca indiferent cine sintem, ce rang si averi avem sintem de fapt egali (nu identici). Doliul e ritualul care dizolva lucrurile despre care credem ca sint importante si le scoate in fata pe cele cu adevarat importante pe care le neglijam in viata reala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro