Doi soti, specialisti in pictura de pe peretii bisericilor: "Cand pictezi sfinti trebuie sa te concentrezi si sa pui suflet, nu poti sa ai mintea plecata in concediu"

Doi soti, specialisti in pictura de pe peretii bisericilor:

Constantin Teofanescu (35 de ani) a fost atras de arta bisericeasca de la varsta de 18 ani. Pictura bisericeasca presupune o tehnica de lucru speciala Dumnezeu le-a fost alaturi Viata de familie a celor doi soti a fost puternic influentata de profesia pe care si-au ales-o.

acum 90 luni (17 Sep 2015)

Constantin Teofanescu (35 de ani) a fost atras de arta bisericeasca de la varsta de 18 ani. A fost pentru prima data cand a urcat pe o schela si a invatat totul maniera in care viata sfintilor trebuie sa fie intr-o maniera perfecta cu culoarea intinsa cu pensula pe peretii bisericilor.

De la acel moment si pana in prezent au trecut 20 de ani, timp in care a pictat zeci de biserici din intreaga tara.

De cativa ani lucreaza alaturi de sotia sa, Ameris Ana, pe care a cunoscut-o intamplator pe un santier. La fel ca povestea lui Constantin, Ana, asa cum este alintata pe santier, a inceput sa picteze biserici de la varsta de 17 ani.

Si-a descoperit talentul artistic fugind de matematica, iar de atunci si pana in prezent au trecut vreo 10 ani.

Constantin Teofanescu a descoperit pasiunea pentru pictura bisericeasca la 18 ani

O tehnica aparte

Pictura murala bisericeasca nu se face la intamplare. Sotii Teofanescu sustin faptul ca pentru a deveni un pictor cunoscut trebuie sa petreci mult timp pe santier ca ucenic, pana cand capeti incredere pentru a manui tehnica de lucru. Se lucreaza intens, cu multa rabdare si cu tot felul de materiale pentru ca personajul sa respecte toate canoanele bisericesti.

La toate acestea se adauga studiul intens al vietii sfintilor, pentru ca acestia sa semene cu cei din scripturi si invataturile bisericesti.

Pictura bisericeasca presupune o tehnica de lucru speciala

Dumnezeu le-a fost alaturi

Viata de familie a celor doi soti a fost puternic influentata de profesia pe care si-au ales-o. Cei doi soti sustin faptul ca au invatat sa inteleaga simbolurile vietii bisericesti si invatatura religioasa si sa se comporte ca o adevarata familie crestina.

Sotii Teofanescu sunt responsabili, increzatori si au inteles de ce este important sa-ti iubesti apro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro