Doi slovaci cautati pentru o dubla crima in Cehia au fost arestati la Iasi

Doi slovaci cautati pentru o dubla crima in Cehia au fost arestati la Iasi

In noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie a.c., in urma unei operatiuni E.N.F.A.S.T coordonata de Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, in cooperare cu echipa F.A.S.T.

acum 58 luni (20 Jan 2018)

In noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie a.c., in urma unei operatiuni E.N.F.A.S.T coordonata de Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, in cooperare cu echipa F.A.S.T. Cehia, cu participarea atasatului de afaceri interne al Politiei Republicii Cehia, au fost depistati si retinuti, pe raza judetului Iasi, doi cetateni slovaci, de 33, respectiv 29 de ani, urmariti international de autoritatile judiciare cehe.

Pe numele lor erau emise doua mandate europene de arestare, fiind acuzati de savarsirea a doua infractiuni de omor deosebit de grav, victime ale acestora fiind doi cetateni de nationalitate ceha, arata Politia Romana. "Vanzatori" de electronice In seara de 5 spre 6 ianuarie a.c., pe teritoriul Cehiei, sub pretextul vanzarii unor obiecte electronice, cei doi ar fi patruns intr-o rulota locuita de doi soti carora le-au aplicat mai multe lovituri cu un cutit, fapt ce a condus la decesul acestora. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reteaua Europeana a Unitatilor de Cautare Activa a Urmaritilor) inglobeaza toate structurile nationale de ,,Urmariri", pentru a realiza o cooperare mai stransa intre statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste localizarea, arestarea si predarea persoanelor urmarite in baza mandatului european de arestare. Reteaua ENFAST a devenit operationala la data de 1 octombrie 2012 si reprezinta o retea informala de contacte si un grup de cooperare, in toate aspectele legate de gasirea si arestarea urmaritilor international. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro