Doi proxeneti care au obligat o fata de 17 ani sa se prostitueze in Italia au fost achitati de judecatorii suceveni

Doi proxeneti care au obligat o fata de 17 ani sa se prostitueze in Italia au fost achitati de judecatorii suceveni

Curtea de Apel Suceava i-a achitat pe inculpatii Roxana - Iuliana Manovschi si Dumitru Timis pentru infractiunea de trafic de minori. Cum Antonio nu intelegea deloc limba romana, l-a sunat pe Dumitru Timis, care in scurt timp a venit in locul unde se aflau cei doi si, la intrebarile victimei de ce au mintit-o ca va lucra ca menajera, i-a raspuns ca trebuia sa-si dea seama ce urma sa faca in Italia si a amenintat-o ca, daca va refuza sa practice prostitutia, el o va vinde unor marocani, care o vor obliga prin acte de violenta sa practice prostitutia. Realizand ca nu are nici o sansa reala de a-i convinge pe cei doi concubini sa ii permita sa se intoarca acasa, fata s-a imprietenit cu un cetatean albanez, caruia i-a povestit imprejurarile in care a ajuns sa fie traficata de inculpatii Dumitru Timis si Roxana-Iuliana Manovschi si ca este minora, rugandu-l sa o ajute.

acum 85 luni (19 Feb 2016)

Curtea de Apel Suceava i-a achitat pe inculpatii Roxana - Iuliana Manovschi si Dumitru Timis pentru infractiunea de trafic de minori.

Procurorii DIICOT Suceava au dispus, in luna septembrie a anului 2014, trimiterea in judecata a sucevencei Roxana Iuliana Manovschi, anchetata intr-un dosar in care s-a stabilit ca in 2005 a convins o minora prin false promisiuni privind obtinerea unui loc de munca bine platit ca menajera in Italia, a dus-o in localitatea San Donato Milanese, unde copila a fost data in primire lui Dumitru Timis, concubinul Roxanei, care a obligat-o sa practice prostitutiei la strada in folosul lor.

Procurorii au stabilit ca in cursul lunii iunie 2005, Dumitru Timis, dupa ce a preluat-o pe minora in varsta de 17 ani, care fusese anterior recrutata de catre concubina sa, Roxana-Iuliana Manovschi, care organizase si transportul minorei pana in Italia, a adapostit-o, cazand-o in imobilul in care locuia cu Roxana-Iuliana Manovschi, apoi a exploatat-o sexual.

In luna iunie 2005, in timp ce era intr-o discoteca din comuna Salcea, fata, atunci in varsta de 17 ani, a fost abordata de un cunoscut care lucra de ceva timp in localul respectiv, care i-a spus ca o tanara doreste sa o cunoasca, imprejurare in care i-a prezentat-o pe Roxana-Iuliana Manovschi.

Aceasta a intrebat-o pe victima minora daca nu ar fi interesata sa mearga sa lucreze in Italia la o familie de batrani, ca menajera, unde urma sa i se asigure cazarea si masa si sa castige pe luna suma de 800 de euro.

In localitatea Milano - San Donato din Italia, fata a fost asteptata de catre Dumitru Timis, care a achitat soferului suma de 200 de euro pentru drum, a cazat-o pe minora, intr-o camera dintr-un mini apartament, in care dormeau toti.

In seara zilei urmatoare, la locuinta inculpatului Dumitru Timis a sosit un italian, care s-a recomandat Antonio si care, dupa c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro