Doi preoti din Teleorman ridica o casa pentru o familie cu 7 copii: "Avem nevoie de ajutor"

Doi preoti din Teleorman ridica o casa pentru o familie cu 7 copii:

"Eu am aflat de ei de la preotul din Trivalea Mosteni, care a fost impresionat de saracia si conditiile de trai ale acestei familii. De fiecare data cand parintele Danu vine sa verifice stadiul lucrarilor la casa, aduce mancare de la cantina sociala din Lada, unde mananca aproape 80 de copii, tot prin grija lui si gratie oamenilor care fac donatii.

acum 78 luni (18 Oct 2017)

Calina Achim si Ionela din Trivalea Mosteni au impreuna sapte copii. Toti cei 9 membri ai familiei isi duc existenta din alocatiile copiilor si ajutorul social primit de la stat. Micile venituri sunt completate, ocazional, de banii castigati de Calina Achim, la munca cu ziua prin sat. A cautat sprijin la un coleg de breasla, preotul din Lada, Florin Danu si impreuna au demarat in vara anului trecut un proiect ambitios: construirea unei case pentru familia Achim. "Eu am aflat de ei de la preotul din Trivalea Mosteni, care a fost impresionat de saracia si conditiile de trai ale acestei familii. Sunt oameni seriosi, muncitori, care nu au sansa de a castiga bani pentru a-si face singuri o casa. Ei stau in conditii greu de imaginat, dorm practic 9 persoane intr-un pat si jumatate, pentru ca au un pat mare si un pat mic de o singura persoana", povesteste parintele Florin Danu. Cu bani stransi din donatii, in urma multor apeluri de ajutor, cei doi preoti au reusit sa stranga aproximativ 15.000 de lei cu care au pornit construirea casei. Pentru ca si-au facut o menire din a-si ajuta semenii, cei doi preoti nu s-au descurajat si spera sa-si duca misiunea pana la capat. "Am reluat lucrarile de constructie la casa celor sapte fratiori!

Au nevoie de donatii Tot preotii ajuta familia nevoiasa cu mancare. De fiecare data cand parintele Danu vine sa verifice stadiul lucrarilor la casa, aduce mancare de la cantina sociala din Lada, unde mananca aproape 80 de copii, tot prin grija lui si gratie oamenilor care fac donatii. "Copiii care sunt de varsta scolara merg la scoala, au nevoie de hrana, de haine. Cea mai mare nevoie este insa casa, pentru ca vine iarna si ne-am dori sa incheiem constructia pana incepe sezonul rece", mai spune preotul. Pentru ajutorarea familiei Achim, preotii care si-au asumat rolul de parinti pentru comunitatile unde au parohii, lanseaza permanent apeluri de ajutor. Oricine vrea sa ajute cu bani sau materiale de constructie poate contacta parohiile din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro